Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΕΝΤΟΥΑΡΝΤΟ ΓΚΑΛΕΑΝΟ «ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΑΦΗΓΟΥΝΤΑΙ» σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, Με καλεσμένη την...

ΕΝΤΟΥΑΡΝΤΟ ΓΚΑΛΕΑΝΟ «ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΑΦΗΓΟΥΝΤΑΙ» σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, Με καλεσμένη την Στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου

Ταξίδι στο λογοτεχνικό σύμπαν, στον προσωπικό χάρτη και τις ιστορίες του μεγάλου Ουρουγουανού γραφιά Εντουάρντο Γκαλεάνο, μέσα από τις σελίδες του ιδιότυπου ημερολογίου του «Οι Μέρες Αφηγούνται».

Ζωντανός διάλογος του συγγραφέα Ηρακλή Λογοθέτη με έναν σημαντικό καλεσμένο από το χώρο των Γραμμάτων, της Τέχνης και της Επιστήμης, με αφορμή κάθε φορά τις αφηγήσεις των ημερών ενός διαφορετικού μήνα από το βιβλίο του Γκαλεάνο. Ηχογράφηση της εκδήλωσης in situ, με τις συνθήκες που γίνεται μια ραδιοφωνική εκπομπή (παρουσία ηχολήπτη, με εμβόλιμες μουσικές), ώστε το τελικό αποτέλεσμα να μεταδίδεται λίγες ημέρες αργότερα από το Δεύτερο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Μετά τις δύο πρώτες βραδιές ανάγνωσης με καλεσμένους τον νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργο Κουμεντάκη (Τρίτη 24/1) και τον Πρύτανη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Πάνο Χαραλάμπους (Τρίτη 31/1) στους οποίους αναλογούσε ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος του Γκαλεάνο και τις δύο πρώτες εκπομπές που μετέδωσε αντιστοίχως το Δεύτερο Πρόγραμμα τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, στην ώρα της εκπομπής της Έλενας Διάκου (20.00-21.00), ακολουθεί…

Ο ΜΑΡΤΙΟΣ ΤΗΣ ΛΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου ώρα 20:00-22:00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Αγαπημένη ποιήτρια και στιχουργός που έφτιαξε «Σχολή» στο ελληνικό τραγούδι, η Λίνα Νικολακοπούλου είναι η καλεσμένη του Ηρακλή Λογοθέτη και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης στην εκδήλωση της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου. Η Λίνα Νικολακοπούλου θα επιλέξει τα κείμενα που θέλει από τις 31 ημέρες του Μαρτίου και από τις «Μέρες που Αφηγούνται» με τον τρόπο του Γκαλεάνο. Και θα συζητήσει γι αυτές με τον Ηρακλή Λογοθέτη αλλά και με το κοινό στην εκδήλωση που θα ηχογραφηθεί όπως πάντα από το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, για να μεταδοθεί στη ραδιοφωνική εκπομπή «Βραδιές Ανάγνωσης από το Ίδρυμα Κακογιάννη» την επόμενη Δευτέρα (18/2).

Η ώρα άφιξης του κοινού είναι στις 19:30.

Ταυτότητα
Σύλληψη/ Συντονισμός εκπομπών:
Ηρακλής Λογοθέτης
Μουσική Επιμέλεια:
Ναταλί Χατζηαντωνίου
Παραγωγός εκπομπών:
Έλενα Διάκου
Παραγωγός δράσης:
Μαριαλένα Πέντη
Τεχνική επιμέλεια:
Μάκης Γίγας (ΕΡΑ 2)

Πληροφορίες

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579

Βραδιές ανάγνωσης: Prive αίθουσα Clap the Restaurant, 3ος όροφος, κάθε Τρίτη 20:00-22:00

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 5€.

Τιμές Clap the Restaurant: Ποτήρι κρασί 4€, ποτό 6€, πιάτο 12€

Πληροφορίες για την αγορά εισιτηρίων

Προπώληση: Στα ταμεία του Ιδρύματος Πειραιώς 206, Ταύρος, Δευ-Παρ 11:00-14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση, τηλ. 210 3418579
και στο
www.mcf.gr
Αγορά με πιστωτική κάρτα
: Τηλεφωνικά στο 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00-14:00 και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Σημείωση

Η έμπνευση για τη συνεργασία αυτή είναι το βιβλίο του ιδιαίτερα αγαπητού στη χώρα μας και παγκοσμίως Ουρουγουανού συγγραφέα Εντουάρντο Γκαλεάνο «Οι μέρες αφηγούνται» (εκδόσεις Πάπυρος, μετάφραση Ισμήνη Κανσή). Ένα διάσημο βιβλίο σε μορφή ημερολογίου 365 ημερών, που θεωρείται η προσωπική ματιά του συγγραφέα πάνω στην Ιστορία, γραμμένο με τον γνωστό πυκνό, ευθύ, δωρικό και απολύτως διεισδυτικό τρόπο που τον έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο.

Οι επιλογές του συγγραφέα είναι αναπάντεχες, γι’ αυτό τόσο ενδιαφέρουσες, κάθε μέρα του χρόνου είναι και μια μικρή ιστορία της ανθρώπινης περιπέτειας που διατρέχει τις εποχές και τους πολιτισμούς.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.