Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Εική και ως έτυχε – Ξενάγηση στην έκθεση του Μάριου Καμχή

Εική και ως έτυχε – Ξενάγηση στην έκθεση του Μάριου Καμχή

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) παρουσιάζουν στην Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) την ατομική εικαστική έκθεση του Μάριου Καμχή «Εική και ως έτυχε» σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Λουΐζας Καραπιδάκη. Η έκθεση συνεχίζεται μέχρι το Σάββατο 4 Μαρτίου.
 
Στο πλαίσιο της έκθεσης «Εική και ως έτυχε» πραγματοποιείται την Τετάρτη 1 Μαρτίου, στις 18:30, ανοιχτή για το κοινό, ξενάγηση στην έκθεση από την επιμελήτριά της και ιστορικό τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη, παρουσία του Μάριου Καμχή.
 
Η επιμελήτρια της έκθεσης, Λουΐζα Καραπιδάκη, σημειώνει σχετικά: «Η εικονογραφία του Μάριου Καμχή χαρακτηρίζεται από μια ιδιάζουσα παραστατικότητα με εκπληκτικές λεπτομερειακές αναφορές, που απορροφά το βλέμμα του θεατή και τον παροτρύνει σε μια δεύτερη ανάγνωση. Όλα είναι φανταστικά αλλά όλα μοιάζουν βιωμένα και οικεία. Στις επιμελημένες σχεδιαστικές απεικονίσεις του συνηθίζει να εκφράζεται περισσότερο με την παράθεση των ασπρόμαυρων όγκων και να δίνει έναν καθοριστικό αλλά συμπληρωματικό ρόλο στο χρώμα. Οι πολλαπλές εικονογραφικές θεματικές συνενώσεις με τις δεξιοτεχνικές διαβαθμίσεις αναλογιών, από τη μικρή ανθρώπινη κλίμακα μέχρι τις μνημειακές κτηριακές διαστάσεις, μεταφέρουν στη ζωγραφική του μια ιδιαίτερη δυναμική. Εξαιρετικό πλαστικό αποτέλεσμα προσδίδουν, επίσης, στα έργα του οι πολυγωνικές απολήξεις και τα διάκενα που δημιουργεί αφαιρώντας μέρη ολόκληρα από την επιφάνεια του έργου».
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.