Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά “Άκου έν’ όνειρο, ψυχή μου…” Για μία και μοναδική βραδιά, στο Θέατρο...

“Άκου έν’ όνειρο, ψυχή μου…” Για μία και μοναδική βραδιά, στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης

Για μία και μοναδική βραδιά, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017, στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, στις 21:00, η Μουσική Παράσταση ” Άκου έν’ όνειρο, ψυχή μου…”

Με αφορμή τα 160 χρόνια από τον θάνατό του, ξαναδιαβάζουμε τις μινιατούρες, τα μικρά ποιήματα, τα σονέτα, τα επιγράμματά του, τα “του έρωτα και του θανάτου” του μεγάλου μας Ποιητή.

Σε αυτό το αφιέρωμα δεν θα τραγουδήσουμε τον μεγάλο, τον επικό μας εθνικό ποιητή, αλλά θα σιγοτραγουδήσουμε την άλλη του πλευρά. Την ιδιωτική του. Θα φωτίσουμε τον Σολωμό του ανεκπλήρωτου έρωτα. Τον μοναχικό, τον αισθησιακό Σολωμό. Τον Σολωμό του πικρού θανάτου.

«Όσο ετοιμάζαμε αυτό το αφιέρωμα και βυθιζόμαστε στους στίχους του, τόσο γοητευόμασταν και τόσο μας έρχονταν στο μυαλό τα λόγια του άλλου μεγάλου μας, του Οδυσσέα Ελύτη: “Όπου και να σας βρίσκει το Κακό, αδελφοί, όπου και να θολώνει ο νους σας, μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό και μνημονεύετε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη”. Και σκεφτόμασταν: Θεέ, πόσο όμορφη είναι η γλώσσα μας.» σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης Πέτρος Γάλλιας.

Οι ηθοποιοί, Κάρμεν Ρουγγέρη, Στέλλα Παπαδημητρίου και Χριστίνα Κουλουμπή και η συγγραφέας και καθηγήτρια Άννα Λυδάκη, διαβάζουν αποσπάσματα από την ποίησή του και η χορεύτρια Νικολέτα Καρμίρη κινείται στη μουσική που γράφτηκε για τα ποιήματά του.

Οι τραγουδιστές, Σταματίνα Καρύδη και Γιάννης Κάβουρας, ο μουσικός Νίκος Πουλής με το μαντολίνο και η Ορχήστρα Εγχόρδων του Ωδείου Κέρκυρας, με τους μουσικούς, Σωκράτη Σταθουλόπουλο, Νατάσα Γεωργιάδου, Χάρη Γκίτζιο, Μάριο Δαπέργολα, Ζωή Προκοπίου, Μαρίνα Σταλίμερου, Σάββα Χατζηνικολάου, Γεωργία Κύπρου και Μαρία Χασάπη με τη διεύθυνση του Κίμωνα Χυτήρη, ερμηνεύουν μελοποιημένη ποίηση του Διονύσιου Σολωμού, των Νικολάου Χαλικιόπουλου Μάντζαρου, Παύλου Καρέρ, Σπυρίδωνος Ξύνδα και του σύγχρονού μας Κίμωνα Χυτήρη.

Ο Πέτρος Γάλλιας υπογράφει, εκτός από την σκηνοθεσία ,τις χωρογραφίες και του φωτισμούς.

Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και με την αιγίδα της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας.

Πληροφορίες

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579

Ημέρα και ώρα Παράστασης: Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, ώρα 21:00

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 Πληροφορίες για την αγορά εισιτηρίων:

Προπώληση:
Στα ταμεία του Ιδρύματος
(Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση, τηλ. 210 3418579 και στο www.mcf.gr

Αγορά με πιστωτική κάρτα: Τηλεφωνικά στο 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.