Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά TUI Austria: Το 2017 η Ελλάδα στην κορυφή των προτιμήσεων

TUI Austria: Το 2017 η Ελλάδα στην κορυφή των προτιμήσεων

  «H Ελλάδα φαίνεται να είναι ο νικητής της προσεχούς τουριστικής περιόδου», όπως δήλωσε σήμερα στη συνέντευξη τύπου  με θέμα τις τάσεις Trends του  2017 η κα Lisa Wedig CEO TUI Austria. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε σήμερα 10 Ιανουαρίου, δύο ημέρες πριν την έναρξη της διεθνούς τουριστικής Έκθεσης Βιέννης Ferien 2017.

Οι προορισμοί με τη μεγαλύτερη ζήτηση και κρατήσεις (ως τώρα) απεικονίζονται στον παρακάτω πίνακα:

  TOP 5 Προορισμοί στην Μεσόγειο TOP 5 Υπερπόντιοι Προορισμοί
1 Ελλάδα ΗΠΑ
2 Ισπανία Μαλδίβες
3 Ιταλία Ταϋλάνδη
4 Κροατία Καναδάς
5 Αίγυπτος Μεξικό

Σύμφωνα με την κα Wedig  οι κρατήσεις του θερινού προγράμματος του Ομίλου ξεκίνησαν ήδη από τέλος Οκτωβρίου και με την ως τώρα ζήτηση σκιαγραφούν τις τάσεις του καλοκαιριού.

Τάση 1 : Η Ελλάδα είναι η χώρα με τις περισσότερες κρατήσεις-
Η Ελλάδα βρίσκεται με +60% (10.01.2017) στην πρώτη θέση προτίμησης των Αυστριακών τουριστών, τάση που φαίνεται ότι θα παραμείνει αμετάβλητη.

Κρήτη, Ρόδος και η επαναφορά της Κω στο προσκήνιο, συνιστούν τους τρείς πρώτους προορισμούς και ακολουθούν Κέρκυρα, Δυτική Πελοπόννησος, Ζάκυνθος, Σαντορίνη και Κάρπαθος. Όσο αφορά στην Κω, αξίζει να σημειωθεί ότι οι κρατήσεις έχουν διπλασιαστεί.

Λόγω της αυξημένης ζήτησης, ο Τ.Ο TUI προέβη σε αύξηση των αεροπορικών θέσεων προς τους τέσσερις πρώτους ελληνικούς προορισμούς, κατά 15%. Το δυναμικό κλινών αυξήθηκε επίσης, ήδη από την αρχή της σαιζόν,  κατά 40% στην Κρήτη, τη Ρόδο και την Κω.

Μια ιδιαιτερότητα της Αυστρίας, που δεν συναντάται στη γερμανική αγορά,  είναι η αυξημένη προτίμηση των Αυστριακών για μικρότερα ελληνικά νησιά όπως η Κάρπαθος, η Ζάκυνθος, η Κεφαλλονιά, η Λευκάδα κα.

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την ένταξη δύο νέων Sensimar Hotels στη Ζάκυνθο και τη Κεφαλλονιά, ανταποκρινόμενοι στην αυξημένη ζήτηση και την επιθυμία των πελατών μας» τόνισε η κα. Wedig.

Tάση 2 : Έγκαιρες κρατήσεις .
Παρά το γεγονός ότι οι Αυστριακοί κλείνουν σχετικά αργά τις διακοπές τους, για φέτος η τάση αυτή αλλάζει. Οι κρατήσεις έχουν ήδη καλύψει το 18% του συνολικού δυναμικού κλινών της TUI  (το αντίστοιχο ποσοστό για το 2016 ήταν 12%).

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει το γεγονός ότι τα ξενοδοχεία του Ομίλου έως τέλος Δεκεμβρίου εμφάνιζαν διπλάσιες κρατήσεις.

Τάση 3 : Υψηλότερο budget διακοπών.
Για το 2017 το ενδιαφέρον των Αυστριακών ελκύουν πακέτα για ακριβότερες διακοπές. Ξενοδοχεία πολυτελείας του ομίλου όπως τα TUI Best Family, Family Life, Sensimar και Robinson παρουσιάζουν 50% αύξηση.

Τάση 4 : επέκταση αεροπορικών συνδέσεων.
Η TUI  επεκτείνει τις απευθείας συνδέσεις της με πολλούς προορισμούς από τα περιφερειακά αεροδρόμια της Αυστρίας όπως Innsbruck, Salzburg, Linz και  Klagenfurt.

«Η μεγάλη επιτυχία των καλοκαιρινών κρατήσεων ξεπερνά τις προσδοκίες μας» τόνισε η κα. Wedig και πρόσθεσε ότι η αύξηση των κρατήσεων από Linz,  Innsbruck και  Salzburg, υπερβαίνει το 50%.

Από το Linz προστίθενται νέοι διεθνείς προορισμοί όπως τα Χανιά, από Graz  προστίθεται η  Hurghada, από Salzburg η Ζάκυνθος, η Θεσσαλονίκη, η Olbia, το Dubrovnik και το Split και από Klagenfurt (via Vienna) προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες, πτήσεις προς το Cagliari, τη Larnaca, τη Menorca, τη Λευκάδα και τη Θεσσαλονίκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.