Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πρεμιέρα στο ΙΜΚ – Δευτέρα 16 Ιανουαρίου – ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ: «Ο δρόμος...

Πρεμιέρα στο ΙΜΚ – Δευτέρα 16 Ιανουαρίου – ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ: «Ο δρόμος μέχρι το περίπτερο», του Γιάννη Στίγκα σε σκηνοθεσία Medea Electronique

Τρία έργα νέων λογοτεχνών ανεβαίνουν στη σκηνή του ΙΜΚ
από τρεις νέους σκηνοθέτες
 
Πρεμιέρα Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, 21.30

Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μάρτιος 2017
 
Είναι παλιά πρακτική η διασκευή της λογοτεχνίας στο θέατρο. Το διαφορετικό στη δράση του ΙΜΚ «Η λογοτεχνία στη σκηνή», που εγκαινιάζεται στην αρχή της νέας χρονιάς, είναι ότι οι όλοι οι δημιουργοί συνομιλούν με τη γενιά τους, ψάχνοντας την κοινή γλώσσα και τους κοινούς τρόπους με τους οποίους αναδεικνύονται οι κοινές εμπειρίες, οι ίδιες αγωνίες, οι ελπίδες τους.
 
Γιάννης Στίγκας, θωμάς Τσαλαπάτης, Μαρία Φακίνου: δυο ποιητές και μία πεζογράφος.
 
Medea Electonique, Κωνσταντίνος Χατζής, Μαρία Μαγκανάρη: τρεις διασκευές από νέους σκηνοθέτες και ομάδες.
 
ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ: «Ο δρόμος μέχρι το περίπτερο», του Γιάννη Στίγκα
 
Η Medea Electronique καταπιάνεται για πρώτη φορά με τη μεταφορά ενός λογοτεχνικού έργου στη σκηνή και επιλέγει να θέσει το οπτικοακουστικό της αλφάβητο στην υπηρεσία της ποίησης του Γιάννη Στίγκα, ενός από τους χαρισματικούς εκπροσώπους της «νέας γενιάς» ποιητών στην Ελλάδα.
 
Ο Γιάννης Νικολαΐδης, διακεκριμένος χορευτής, συμμετέχει στη δημιουργική διαδικασία και με οδηγό το δικό του σώμα ξετυλίγεται η αφήγηση στη σκηνή.
 
«Στα χέρια μας, ‘Ο δρόμος μέχρι το περίπτερο’ γίνεται το διακύβευμα του καιρού μας, η εφεύρεση ενός –ελάχιστου- νοήματος για να περάσει κανείς το δρόμο απέναντι, ακόμα κι αν ο λόγος είναι απλώς για να πάρει τσιγάρα» λέει η ομάδα.
 
Η κατασκευή της παράστασης γίνεται μπροστά στα μάτια του θεατή. Στη σκηνή συνομιλούν ο κονστρουκτιβισμός, ο κινηματογράφος σε πραγματικό χρόνο, οι ηλεκτρονικοί πειραματισμοί και οι μελωδίες με το ανθρώπινο σώμα και την ποίηση. Μινιατούρες, προβολές, οθόνες, κάμερες, αναλογικές και ψηφιακές συσκευές αναπαραγωγής ήχου, ζωντανός πειραματισμός με DIY μουσικά όργανα.
 
Ο Γιάννης Στίγκας επέλεξε να μη δώσει κατευθυντήριες γραμμές αλλά να αφήσει το έργο του να μιλήσει μέσα από τη θεατρική δράση της Medea Electronique.

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη
από τις 16/1 έως τις 31/1/2017

Ώρα έναρξης: 21:30

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ εδώ
 
 
Ταυτότητα
 
Ποίηση: Γιάννης Στίγκας (εκδόσεις Μικρή Άρκτος, 2012)
Δραματουργία: Αγγελική Πούλου , Παναγιώτης Γουμπούρος
Επιμέλεια κίνησης: Γιάννης Νικολαΐδης
Visuals: Παναγιώτης Γουμπούρος
Μουσική: Μανώλης Μανουσάκης
Επιμέλεια φωτισμών: Δημήτρης Μπαλτάς
Performer: Γιάννης Νικολαΐδης, Μάγδα Καυκούλα

*Στο έργο ακούγεται η φωνή του ίδιου του ποιητή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.