Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Περιφέρεια Αττικής στη Ferien Messe 2017 – Παρουσίαση των εναλλακτικών μορφών...

Η Περιφέρεια Αττικής στη Ferien Messe 2017 – Παρουσίαση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Αυστρία και την Κεντρική Ευρώπη

Τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού της Αττικής, παρουσιάζει η Περιφέρεια στο ευρύ κοινό και τους τουριστικούς επαγγελματίες, μετέχοντας ως συνεκθέτης του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ferien-Messe στη Βιέννη (12 – 15 Ιανουαρίου 2017). Στόχος είναι η εδραίωση της μητροπολιτικής Αττικής, ως ξεχωριστού προορισμού που προσφέρεται για πολλαπλές τουριστικές εμπειρίες.


Κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης πραγματοποιούνται προγραμματισμένες B2B (business to business) συναντήσεις με tour operators και εξειδικευμένους δημοσιογράφους, καθώς και με το ευρύ κοινό της Αυστρίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αυστριακή αγορά παρουσιάζει η σύγχρονη πολιτιστική σκηνή της Αττικής, όπως μεταξύ άλλων, η documenta 14, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Παράλληλα, δίνουν έμφαση στις εναλλακτικές δραστηριότητες των νησιωτικών προορισμών της Αττικής, του yachting και του sailing, κ.α.
Η Περιφέρεια Αττικής και η Διεύθυνση Τουρισμού, υλοποιώντας δυναμικά το Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για την Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Αττικής (2016 έως 2020), παρέχει αναλυτική ενημέρωση για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως: τα περιηγητικά μονοπάτια των Κυθήρων και του Πόρου, την ποδηλασία στις Σπέτσες, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και στα παράλια της, τις δραστηριότητες trekking, hiking και καταδύσεων στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, της ιππασίας στη Σαλαμίνα, της ορειβασίας στην Πάρνηθα, κ.ά.. Οι επισκέπτες του περιπτέρου A0509 του Hall A, της Περιφέρειας Αττικής, είτε πρόκειται για το ευρύ κοινό, είτε για εξειδικευμένους τουριστικούς επαγγελματίες, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σχετικά videos που αναδεικνύουν τους σημαντικότερους λόγους που η Αττική αποτελεί τον ιδανικό προορισμό ολιγοήμερων διακοπών (short break destination), καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, να προμηθευτούν έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό με πληροφορίες, καθώς και να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα. Σημειώνεται ότι φέτος, μεταξύ άλλων φιλοξενείται στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής ο Δήμος Κυθήρων.
Το αντικείμενο του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η Περιφέρεια Αττικής στους Αυστριακούς τουρίστες περιέγραψε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Kurier Medienhaus και στο περιοδικό Skylines (περιοδική έκδοση της Austrian Airlines), η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για την Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Αττικής, Ελένη Δημοπούλου. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «και φέτος η Αττική θα είναι ένας προορισμός που θα προτιμηθεί από τους Αυστριακούς και τους κεντροευρωπαίους που αναζητούν ποιοτικές υπηρεσίες και νέες εμπειρίες στο πλαίσιο του εναλλακτικού τουρισμού».
Τέλος, επισημαίνεται ότι η Ελλάδα και η Αττική είναι διαχρονικά ο δημοφιλέστερος προορισμός των Αυστριακών, ενώ και για το 2017, με βάση τις πρόσφατες εκτιμήσεις της στατιστικής υπηρεσίας της Αυστρίας και τα στοιχεία του ΕΟΤ Αυστρίας, εξακολουθεί να έχει σημαντική ανοδική τάση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.