Αρχική Αθλητικά Παρουσίαση των Παγκόσμιων Αγώνων Άθλησης για Όλους 50+ του 2017

Παρουσίαση των Παγκόσμιων Αγώνων Άθλησης για Όλους 50+ του 2017

Παρουσίαση των Παγκόσμιων Αγώνων Άθλησης για Όλους 50+ του 2017

Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε στη εκδήλωση παρουσίασης των Παγκόσμιων Αγώνων Άθλησης για Όλους 50+ του 2017 που θα πραγματοποιηθούν από 9 έως 11 Ιουνίου 2017 στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Στην εκδήλωση – ενημέρωση τύπου που διοργάνωσε η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Άθλησης για Όλους (UESpT) παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής & Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και τον Γενικό Γραμματέα της UESpT Γεώργιο Πίγκο, οι Παγκόσμιοι Αγώνες Άθλησης για Όλους 50+, μια διοργάνωση με έντονο κοινωνικό και περιβαλλοντικό προσανατολισμό, ένα διεθνές αθλητικό γεγονός που φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Οι συγκεκριμένοι αγώνες προβάλλουν το μήνυμα ότι ο αθλητισμός δεν γνωρίζει ηλικιακά σύνορα και δίνουν την ευκαιρία σε ανθρώπους ηλικίας άνω των 50 ετών να συμμετάσχουν σε αθλήματα και δραστηριότητες υψηλού επιπέδου και να διατηρηθούν σωματικά δραστήριοι. Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει 15 αγωνιστικά αθλήματα (αγώνες δρόμου, αντισφαίριση, beach volley, γκολφ, κολύμβηση, μπάσκετ 3Χ3, τοξοβολία, ποδόσφαιρο 5Χ5, σκάκι κ.α).

Στην τοποθέτησή του εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, υπό την αιγίδα της οποίας τελούν οι Παγκόσμιοι Αγώνες Άθλησης για Όλους 50+ του 2017, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Φιλίππου, αφού συγχάρηκε τους διοργανωτές για την ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής στέκεται δίπλα σε κάθε διοργάνωση σχετίζεται με τον αθλητισμό είτε σε επίπεδο κορυφαίων αθλητικών γεγονότων διεθνούς εμβέλειας (Μαραθώνιος Αθήνας) είτε σε επίπεδο διοργανώσεων των δήμων αλλά και αθλητικών φορέων επισημαίνοντας ότι ειδικά αυτή την περίοδο σε συνεργασία με τους δήμους και τους αθλητικούς φορείς εκπονεί πρόγραμμα δημιουργίας αθλητικών υποδομών και συντήρησης – αναβάθμισης των υπαρχουσών εγκαταστάσεων. Παράλληλα, δήλωσε ότι θεωρεί ιδιαίτερα θετική την πρωτοβουλία διοργάνωσης των αγώνων αυτών που εκτός από την ανάδειξη του αθλητικού ιδεώδους, αναδεικνύουν επίσης το μοναδικής ομορφιάς παραλιακό μέτωπο της περιοχής, η αναβάθμιση και προβολή του οποίου αποτελεί στόχο και προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.