Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Nostos Greek Alternative Tourism Expo Άνοιξε τις πύλες της η πρώτη έκθεση...

Nostos Greek Alternative Tourism Expo Άνοιξε τις πύλες της η πρώτη έκθεση για τον εναλλακτικό τουρισμό στην Ελλάδα

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 90 εκθετών αλλά και έντονη παρουσία hosted buyers από 9 χώρες άνοιξε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου τις πύλες της η Nostos Greek Alternative Tourism Expo, η πρώτη έκθεση στην Ελλάδα που επικεντρώνεται στον εναλλακτικό τουρισμό.

fvto-2 Η έκθεση, η οποία θα μείνει ανοικτή μέχρι και τις 17 Οκτωβρίου, διοργανώνεται από τον Δήμο Ναυπακτίας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και της ΚΕΔΕ.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής από τον Υπουργό παρά των Πρωθυπουργώ, κ. Τέρενς Κουίκ και τον Δήμαρχο Ναυπακτίας, Παναγιώτη Λουκόπουλο και με την παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Απόστολου Κατσιφάρα, εκπροσώπων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), του ΕΟΤ αλλά και τοπικών φορέων. Κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων, όλοι οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν και χαιρέτισαν την πρωτοβουλία του Δήμου Ναυπακτίας.
Η έκθεση πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πόλη της Ναυπάκτου και στους εκθέτες περιλαμβάνονται περιφέρειες, δήμοι, επιμελητήρια, αναπτυξιακές επιχειρήσεις αλλά και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο τομέα του τουρισμού και ειδικότερα του εναλλακτικού τουρισμού.
Ιδιαίτερα έντονη είναι και η συμμετοχή hosted buyers που εξειδικεύονται στο χώρο του εναλλακτικού τουρισμού. Συγκεκριμένα, 32 hosted buyers από 26 Πρακτορεία και συνολικά 9 χώρες (Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ελλάδα, Κύπρο, Σερβία, Ρωσία, Ισραήλ), βρίσκονται στους χώρους της έκθεσης και οι προγραμματισμένες συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους εκθέτες ανέρχονται συνολικά σε 570, δείγμα του έντονου ενδιαφέροντος που υπάρχει για τον εναλλακτικό τουρισμό.
«Στόχος του Δήμου Ναυπακτίας είναι να καθιερωθεί η Nostos Greek Alternative Tourism Expo ως σημείο αναφοράς για όλη την τουριστική Ελλάδα και ειδικότερα για το χώρο του εναλλακτικού τουρισμού» σημείωσε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, Παναγιώτης Λουκόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε με αφορμή της έκθεσης.  «Η περιοχή της Ναυπακτίας είναι από τις πλέον δραστήριες όσον αφορά τον εναλλακτικό τουρισμό και η τοπική κοινωνία έχει στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της το εγχείρημα. Επιπλέον, εκτιμούμε ότι ο συγκεκριμένος χώρος παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για ολόκληρη την Ελλάδα. Στα πλάνα του Δήμου είναι η περαιτέρω ενίσχυση του στην περιοχή με δράσεις όπως είναι η δημιουργία ειδικής αίθουσας όπου θα υπάρχει ψηφιακή αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου αλλά και η μετατροπή του κτιρίου του Ξενία σε συνεδριακό κέντρο 300 ατόμων».
Οι επισκέπτες και οι συμμετέχοντες στην έκθεση έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία σειρά από συνεδριακές εκδηλώσεις με θέμα τις προοπτικές και τις ευκαιρίες που προσφέρει ο εναλλακτικός τουρισμός. Στη λίστα των ομιλητών περιλαμβάνονται εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών όπως και εξειδικευμένα στελέχη επιχειρήσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τα θέματα των ομιλιών των οποίων αφορούν τις αναπτυξιακές δυνατότητες που προσφέρονται μέσα από τον εναλλακτικό τουρισμό.
«Η προσπάθεια της οργανωτικής επιτροπής ήταν να προσφέρει σε συμμετέχοντες και επισκέπτες τη δυνατότητα να έχουν μία όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τις εξελίξεις και τις δυνατότητες του εναλλακτικού τουρισμού» σημείωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας και επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής της Nostos Greek Alternative Tourism Expo, Γιάννης Σύψας. «Οι επαφές με τους hosted buyers εκτιμούμε ότι είναι ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας της έκθεσης, όπως και η διοργάνωση ενός συνεδρίου που θα δώσει τη δυνατότητα να ακουστούν ενδιαφέρουσες απόψεις σχετικά με τις προοπτικές του εναλλακτικού τουρισμού».
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιούνται δραστηριότητες και επιδείξεις αθλημάτων όπως mountain bike, ιππασία, τοξοβολία και kite surf σε ειδικά διαμορφωμένους εξωτερικούς χώρους της έκθεσης. Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και εκδηλώσεις γύρω από τη γαστρονομία αλλά και συναυλίες καλλιτεχνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.