Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά H έκθεση «Μηχανισμός Αντικυθήρων» διοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής, στη Μόσχα θα...

H έκθεση «Μηχανισμός Αντικυθήρων» διοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής, στη Μόσχα θα διαρκέσει έως τις 6 Νοεμβρίου

l_18860 Την έναρξη της έκθεσης «Μηχανισμός Αντικυθήρων: Ο αρχαιότερος Υπολογιστής και το αρχαιότερο Μηχανικό Σύμπαν-2ος αιώνας π.Χ.» που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου και διοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας Ρωσίας, dourou-moscow-8-9-16κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ρ. Δούρου, το βράδι της Πέμπτης, 8 Σεπτεμβρίου, με την παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Α. Μπαλτά στο Κρατικό Μουσείο Αρχιτεκτονικής Α.Β. Σούσεφ στη Μόσχα.

l_18859Στην ομιλία του ο κ. Μπαλτάς επεσήμανε την αξία της χρήσης των μαθηματικών στην κατανόηση του φυσικού κόσμου και χαρακτήρισε τον μηχανισμό των Αντικυθήρων ως μεγάλο τεχνολογικό επίτευγμα της αρχαιότητας. Σημείωσε δε, ότι οι έρευνες των αρχαιολόγων στην περιοχή των Αντικυθήρων συνεχίζονται και ότι μπορούμε να αναμένουμε και νέες ανακαλύψεις.

Για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων μίλησε ο καθηγητής Φυσικής Διαστήματος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ξ. Μουσάς. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Κ. Τσουκαλάς, ο πρόεδρος της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Κ. Γαβρόγλου, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Ρωσία κ. Α. Φρυγανάς και Ρώσοι αξιωματούχοι.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 6 Νοεμβρίου.

Νωρίτερα ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού παρέστη στη δεξίωση του Δημάρχου της Μόσχας, κ. Σεργκέι Σομπιάνιν, που πραγματοποιήθηκε στο Λογοτεχνικό Μουσείο Πούσκιν με την ευκαιρία της διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου στη Ρωσία. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς Ελλάδας Ρωσίας και στις ευκαιρίες διεύρυνσης των σχέσεων των δυο χωρών στον πολιτισμό ως συνέχειας του αφιερωματικού έτους Ελλάδας Ρωσίας

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.