Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το Σανατόριο Νταού Πεντέλης πολιτιστικό κέντρο – μουσείο τοπικής ιστορίας

Το Σανατόριο Νταού Πεντέλης πολιτιστικό κέντρο – μουσείο τοπικής ιστορίας

%ce%be%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%b7%cf%83%ce%b7_4Σε Μουσείο για τη δράση του παλιού σανατορίου, τόσο στη καταπολέμηση της φυματίωσης, όσο και στην Εθνική Αντίσταση, αλλά και μουσείο με αρχειακό υλικό των λιγνιτωρύχων, να μετατραπεί το κτίριο του Νταού Πεντέλης, προτείνουν οι κάτοικοι της περιοχής, σε συνάντηση που είχαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου.

%ce%be%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%b7%cf%83%ce%b7_1 Πιο συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής ξεναγήθηκε, στην περιοχή της Διασταύρωσης Ραφήνας, του οικισμού των λιγνιτωρύχων και στο πιο σημαντικό τμήμα της παλιάς Λεωφόρου Μαραθώνος την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, από τη Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Βάσω Κιούση και τον ερευνητή τοπικής ιστορίας Ραφήνας – Πικερμίου Δημήτρη Μακρή και με τη συμμετοχή μελών του Συλλόγου «Ενότητα» Διασταύρωσης Ραφήνας με επικεφαλής τον πρόεδρο του συλλόγου Γιάννη Ξουρίκη.

%ce%be%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%b7%cf%83%ce%b7_3Η ξενάγηση συνεχίστηκε στο κτίριο του Σανατορίου Νταού Πεντέλης που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του οικισμού της Διασταύρωσης Ραφήνας, όπου, και ενημερώθηκε για την ιστορία του.

Κοινή διαπίστωση όλων των παραβρισκόμενων ήταν ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια αξιοποίησης και ανάδειξης του κτιρίου του Νταού Πεντέλης μέσω της αναστήλωσης των διατηρητέων τμημάτων από τις εγκαταστάσεις του και της δημιουργίας ενός πολιτιστικού κέντρου – μουσείου τοπικής ιστορίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής πρότεινε μέσα από τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου και τοπικών φορέων να συσταθεί επιτροπή που θα αναλάβει τη σύνταξη ενός αναπτυξιακού προγράμματος για την ανάδειξη της συγκεκριμένης περιοχής.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.