Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Δημιουργική Απασχόληση για Παιδιά στην Επίδαυρο

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Δημιουργική Απασχόληση για Παιδιά στην Επίδαυρο

 Greek-Festival-Δημιουργική_Απασχ@EviFylaktou1Το πιλοτικό πρόγραμμα της πρώτης δημιουργικής απασχόλησης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τα παιδιά και τους κηδεμόνες τους.

Greek-Festival-Δημιουργική_Απασχ@EviFylaktouΟι θεματικές ενότητες των καλλιτεχνικών και παιδαγωγικών δράσεων εμπνεύστηκαν από την παράσταση Οιδίπους Τύραννος όπου τόσο τα θέματα του θεατρικού έργου, όσο και η σκηνοθεσία, η σκηνογραφία και η μουσική της παράστασης αποτέλεσαν τα βασικά εργαλεία της δημιουργικής έκφρασης των νεαρών μας φίλων (παιδιά από 4 έως 12 ετών).

Greek-Festival-Δημιουργική_απασχ_EviFylaktouΤα εργαστήρια ήταν χωρισμένα σε τρεις ηλικιακές ομάδες όπου η κάθεμια εστίασε και σε μία άλλη παράμετρο του θεατρικού έργου. Τα μεγαλύτερα παιδιά ασχολήθηκαν με την πλοκή και το μυθολογικό πλαίσιο του έργου μέσα από θεατροπαιδαγωγικές δράσεις, τα παιδιά μικρότερης ηλικίας δημιούργησαν μουσικά μοτίβα και θεατρικές συνθέσεις βασισμένες στην μουσική της παράστασης και τα πιο μικρά κατασκεύασαν, μέσα από μια διαδικασία δημιουργικού παιχνιδιού, μια ευφάνταστη και πολύχρωμη σφίγγα.
Στο πρόγραμμα εντάχθηκαν και παιδιά με άλλες μητρικές γλώσσες τα οποία παρακολούθησαν με ευκολία όλες τις δράσεις.

Η δημιουργική απασχόληση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (στο Γυμνάσιο Λυγουριού) συνεχίζεται και κατά την διάρκεια των παρακάτων παραστάσεων.  Κάθε φορά το πρόγραμμα θα συνδέεται με την αντίστοιχη θεματική των έργων που θα παίζονται στην Αρχαία Επίδαυρο. Στόχος της δημιουργικής απασχόλησης είναι τα παιδιά και οι κηδεμόνες τους να μπορούν να μοιραστούν την εμπειρία των θεμάτων της παράστασης.

    •    Λυσιστράτη  του Αριστοφάνη – Εθνικό Θέατρο, Μιχαήλ Μαρμαρινός
5 & 6 Αυγούστου / Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

    •    Όρνιθες του Αριστοφάνη – Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, Νίκος Καραθάνος
19 & 20 Αυγούστου / Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.greekfestival.gr  στην επιλογή Δημιουργική Απάσχοληση για Παιδιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.