Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Προβολή της Κω σε Γερμανία και Γαλλία, με πρωτοβουλία του ΕΟΤ

Προβολή της Κω σε Γερμανία και Γαλλία, με πρωτοβουλία του ΕΟΤ

ger_29072016a
Άποψη της πλατείας Πλατάνου (Ιπποκράτη) στην πόλη της Κω (© Verena Schulemann)

Το πλούσιο τουριστικό προϊόν της Κω είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σε βάθος Γερμανοί δημοσιογράφοι και Γάλλοι bloggers, που επισκέφθηκαν το νησί τον Ιούλιο, στο πλαίσιο δημοσιογραφικών ταξιδίων (Press Trips) τα οποία διοργάνωσαν τα Γραφεία ΕΟΤ Γερμανίας και Γαλλίας, αντίστοιχα, σε συνεργασία με τον Δήμο Κω.

Και οι δύο δράσεις είχαν ως στόχο την εδραίωση θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές για την Κω και εντάσσονται στην ευρύτερη στρατηγική επικοινωνία του ΕΟΤ, σε εφαρμογή του πολιτικού σχεδιασμού της Αν. Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, που αποσκοπεί στην προώθηση στο εξωτερικό των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, των οποίων οι τουριστικές κρατήσεις έχουν υποστεί πίεση λόγω της προσφυγικής κρίσης.

ger_29072016b
Χαρακτηριστικό πιάτο από την παραδοσιακή κουζίνα της Κω (© Verena Schulemann)

Συγκεκριμένα, από τις 18 έως τις 21 Ιουλίου στην Κω βρέθηκαν δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι κατά την παραμονή τους επισκέφθηκαν γραφικά σημεία της Κω, περιηγήθηκαν σε πολιτιστικά μνημεία και περιοχές εξαιρετικού φυσικού κάλλους, συναντήθηκαν με τοπικούς παραγωγούς, ενώ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και τις ιδιαίτερες γαστρονομικές γεύσεις που προσφέρει η τοπική κουζίνα. Πριν από την αναχώρησή τους, οι Γερμανοί δημοσιογράφοι εξέφρασαν τις ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις που αποκόμισαν από το νησί και υπογράμμισαν την εγκάρδια φιλοξενία που είχαν από τους κατοίκους του.

fra_29072016b
Οι Γάλλοι bloggers έξω από ελαιοτριβείο του νησιού

Επίσης, απο τις 25 μέχρι τις 28 Ιουλίου, την Κω επισκέφθηκαν και πέντε Γάλλοι bloggers, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπειού, σε ελαιοτριβεία και μελισσοκομεία της περιοχής, ενώ είχαν επίσης την ευκαιρία να γευτούν πολλές τοπικές συνταγές. Όλοι τους δήλωσαν ενθουσιασμένοι με το νησί, τοσο για την ποικιλία των δραστηριοτήτων που προσφέρει όσο και για τη φυσική ομορφιά του.

 

Save

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.