Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά H Ελληνική Γαστρονομία μέσα από 12 θεματικά πεδία

H Ελληνική Γαστρονομία μέσα από 12 θεματικά πεδία

Το πρώτο εξάμηνο λειτουργίας του συμπλήρωσε το greekgastronomyguide.gr (GGG).

GGG

Πρόκειται για μια νέα ιστοσελίδα, που προσεγγίζει ολιστικά την Ελληνική Γαστρονομία μέσα από 12 θεματικά πεδία για κάθε περιοχή (τόπος-ιστορία-τοπική κουζίνα-εδέσματα-προϊόντα-παραγωγοί-ταβέρνες-εστιατόρια-καφενεία-πανηγύρια-αγορές-αξιοθέατα).

Σκοπός της η άμεση και ρεαλιστική ενημέρωση τόσο των ξένων όσο και των Ελλήνων τουριστών για τις αξίες και τα αγαθά του γαστρονομικού πολιτισμού της χώρας. Επίσης η ανάδειξη του γνωστού και άγνωστου γαστρονομικού πλούτου της Ελλάδας μέσω προσωπικών συνεντεύξεων, ανθρωποκεντρικής παρουσίασης των θεμάτων, καθώς και φωτογραφικής αποτύπωσης των προϊόντων, των παραγωγών και τοπικών συνταγών.

Τόσο τα κείμενα όσο και οι φωτογραφίες είναι του δημιουργού του greekgastronomyguide.gr (GGG) Γιώργου Πίττα. Κύριος στόχος της νέας ιστοσελίδας είναι να αποτελέσει τον πιο πλήρη και εύχρηστο Οδηγό της Ελληνικής Γαστρονομίας. Να αποτελέσει το χρήσιμο εργαλείο όχι μόνο για τον Έλληνα, αλλά και για τον ξένο επισκέπτη της χώρας μας.

Ήδη το πρώτο εξάμηνο αναρτήθηκαν 23 προορισμοί, με 500 άρθρα και 5.000 φωτογραφίες. Παράλληλα προβλήθηκαν άρθρα blog, για την ενημερότητα της γαστρονομίας και για τα ταξίδια μας, ενώ αναπτύχθηκε και η αγγλική έκδοση του site με αποτέλεσμα ως το τέλος του Ιουνίου 2016 να έχουν αναρτηθεί οι περιοχές: Κέρκυρα, Σαντορίνη, Νάξος, Αττική, Κρήτη και Χίος (με 130 άρθρα), ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα ακολουθούν οι υπόλοιπες.

Ενδεικτικό της επιτυχίας του GGG, είναι το γεγονός ότι -παρά την βραχύβια παρουσία του στο διαδίκτυο- αποτελεί μια ιστοσελίδα που βρίσκεται πάντα στην πρώτη σελίδα της Google όλων των θεμάτων που πραγματεύεται, αφού μπροστά του βρίσκονται συνήθως το ΧΟ (Χρυσός οδηγός), το Vrisko (Kατάλογος), ενίοτε το Tripadvisor και το πολύ μια ή δυο ιστοσελίδες ακόμη. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις το GGG βρίσκεται και στην πρώτη θέση! «Αν μάλιστα ψάξει κανείς το Greek gastronomy στη Google, το GGG βρίσκεται εναλλάξ πρώτο, μαζί με το Visitgreece.gr του ΕΟΤ και του Discovergreece.gr του Marketing Greece, δυο ιστοσελίδες με μεγάλη ιστορία και δύναμη!

Αν κάπου πρέπει να εντοπίσει κανείς τους λόγους αυτής της επιτυχίας, είναι ότι απλά το GGG έχει ένα πρωτότυπο υλικό -που αναγνωρίζεται από τη GOOGLE- ενώ ταυτόχρονα αγαπήθηκε από τους αναγνώστες και επαγγελματίες που το προωθούν και έτσι αναδημοσιεύοντας υλικό μας, ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους και βοηθούν την ανάπτυξή μας», επισημαίνει ο ιδρυτής του site κ. Γιώργος Πίττας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.