Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το Σχολείο του Σινεμά διοργανώνει: Σεμινάριο Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής στον Κινηματογράφο –...

Το Σχολείο του Σινεμά διοργανώνει: Σεμινάριο Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής στον Κινηματογράφο – στο ΙΜΚ

seminario-kinimatografou-sto-kakogiannisΔιδάσκουν: Θεόδωρος Εσπίριτου-Γιάννης Καραμπίτσος

Τρίτη 12 έως Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Σχολείο του Σινεμά

Το Σχολείο του Σινεμά διοργανώνει ένα σεμινάριο με βασικό αντικείμενο την σκηνοθεσία και την υποκριτική στον κινηματογράφο.

Ο εκπαιδευτικός άξονας στο σεμινάριο είναι η Πρακτική Απόδοση Κινηματογραφικών Σκηνών. Ο Θεόδωρος Εσπίριτου και ο Γιάννης Καραμπίτσος επιλέγουν κινηματογραφικές σκηνές με “θεατρικά” χαρακτηριστικά και οι συμμετέχοντες με την καθοδήγησή τους τις ζωντανεύουν υποκριτικά και σκηνοθετικά.

Η εργασία θα επικεντρωθεί στην ανάλυση και απόδοση δύο-τριών σκηνών ενός κινηματογραφικού έργου που στη συνέχεια θα κινηματογραφηθούν από τους συμμετέχοντες.

Το σεμινάριο έχει πρακτική κατεύθυνση και περιλαμβάνει γυρίσματα με φώτα, μικρόφωνο μπουμ και ψηφιακό μαγνητόφωνο.

Για την απόδοση των επιλεγμένων σκηνών θα εξεταστεί, κατ’ αρχάς, το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο εντός του οποίου είναι ενταγμένο το έργο. Έπειτα θα αναλυθούν οι χαρακτήρες των προσώπων, οι σχέσεις μεταξύ τους, τα κίνητρα των πράξεών τους και οι αντιδράσεις τους. Στη συνέχεια θα προσεγγίσουμε τα πρόσωπα και τις καταστάσεις με αυτοσχεδιασμούς και εσωτερικές αναζητήσεις μέσω της μνήμης των αισθήσεων και της φαντασίας. (Θεατρική Υποκριτική, Θεόδωρος Εσπίριτου)

Ο κάθε συμμετέχων, λειτουργώντας ως σκηνοθέτης, ηθοποιός ή και τα δύο, θα έχει τη δυνατότητα να αποδώσει μια σκηνή σε συνθήκες γυρίσματος. (Σκηνοθεσία, Κινηματογραφική Υποκριτική Γιάννης Καραμπίτσος)

Θα πραγματοποιηθούν δύο εισαγωγικά μαθήματα για τις βασικές αρχές της σκηνοθεσίας και της κινηματογραφικής υποκριτικής και ένα για την εικονοληψία και ηχοληψία και θα ξεκινήσει η προεργασία για το γύρισμα.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα σκηνοθετήσουν και ερμηνεύσουν τις επιλεγμένες σκηνές και θα τις προσεγγίσουν από τη δική τους οπτική γωνία κάνοντας χρήση των κινηματογραφικών εκφραστικών μέσων και τεχνικών όπως το ντεκουπάζ (γωνίες λήψης, μεγέθη πλάνων, κινήσεις της κάμερας κλπ), η διεύθυνση του ηθοποιού, οι φωτισμοί, η ηχοληψία, τα σκηνικά.

Διάρκεια Σεμιναρίου: 60 ώρες, καθημερινά από τις 16.00 έως τις 20.00 εκτός Σαββάτου και Κυριακής
από Τρίτη 12 έως Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016  
Τόπος: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος).

Κόστος: 180€ (δεν συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α.).

Προβλέπεται έκπτωση για φοιτητές, ανέργους, σπουδαστές και αποφοίτους δραματικών σχολών, παλιότερους μαθητές του Σχολείου του Σινεμά, ερασιτέχνες ηθοποιούς, ζευγάρια και συγγενείς, εκπαιδευτικούς.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης του Σχολείου του Σινεμά. 

Πληροφορίες – Εγγραφές:
e-mail: schoolofcinemagr@gmail.com, τηλέφωνα: 2130 159 816, 6944 143 564

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Αίθουσα: Κινηματογράφος

Από το καλοκαίρι του 2007  συντονίζει τις Λέσχες Ανάγνωσης  «Φιοντόρ Ντοστογέφσκι» σε Αθήνα και Πάτρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.