Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Εικόνα της Παναγίας Σουμελά την Παρασκευή 20 Μαΐου στο Υπουργείο Εθνικής...

Η Εικόνα της Παναγίας Σουμελά την Παρασκευή 20 Μαΐου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

εικόνα της παναγίας σουμελάΜε τιμές αρχηγού κράτους την Παρασκευή 20 Μαΐου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα γίνει δεκτή, η Εικόνα της Παναγίας Σουμελά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων που διοργανώνει από τις 17 έως τις 22 Μαίου.

Ανοικτές οι πόρτες για πρώτη φορά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τους πολίτες που επιθυμούν να προσκυνήσουν την εικόνα.

Kammenos_18-5-2016Για τις παραπάνω ενέργειες ενημέρωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος τους δημοσιογράφους.
Στη συνέχεια για τις εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων ανέφερε πως στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων πραγματοποιείται επίσης φωτο-ιστορική έκθεση του καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Φωτιάδη στο σταθμό μετρό «Σύνταγμα», με ντοκουμέντα από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Το Σάββατο 21 Μαΐου 2016, με εκδήλωση που θα ξεκινήσει στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου στις 11:00 και θα κορυφωθεί στις 20:30 της ίδιας ημέρας στους Στύλους Ολυμπίου Διός, θα τιμηθούν οι Έλληνες του Πόντου και εξέχουσες προσωπικότητες των Ποντίων και των Αρμενίων.

Η εκδήλωση θα γίνει με τη σκηνοθετική επιμέλεια της κ. Σοφία Σπυράτου, καλλιτεχνικός διευθυντής θα είναι ο κ. Ηλίας Υφαντίδης, παραγωγός ο κ. Φάνης Συναδινός, ενώ θα πάρουν μέρος πολλοί καλλιτέχνες.

Τέλος, όπως γίνεται κάθε χρόνο, η Προεδρική Φρουρά, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, θα φορά τις προβλεπόμενες παραδοσιακές ποντιακές στολές και παράλληλα θα είναι αυτή που θα υποδεχθεί στο ΥΕΘΑ την Εικόνα της Παναγίας Σουμελά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.