Αρχική Αεροπορικά Νέα Το 60% των πτήσεων της Lufthansa πρόκειται να ακυρωθεί σήμερα

Το 60% των πτήσεων της Lufthansa πρόκειται να ακυρωθεί σήμερα

lufthansa895 πτήσεις του ομίλου Lufthansa, πρόκειται να ακυρωθούν σήμερα Τετάρτη 27 Απριλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρίας, λόγω της απεργίας που κήρυξε το συνδικάτο Verdi για το προσωπικό στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, του Μονάχου, του Ντίσελντορφ, την Κολονίας-Βόνης, του Ντόρτμουντ και του Αννόβερου.

Οι 895 πτήσεις, αντιστοιχούν στο 60% του κανονικού προγράμματος, ενώ αναμένεται να επηρεαστούν 87.000 επιβάτες.

Από την πλευρά του, το συνδικάτο Verdi (που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους συνδικαλιστικούς φορείς της Γερμανίας) ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα δικαιούνται αύξηση αποδοχών ύψους 6%. Η απεργία αφορά μηχανικούς, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, προσωπικό εδάφους και διοικητικούς υπαλλήλους, ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα αναμένεται να δημιουργηθεί από την συμμετοχή στην απεργία των πυροσβεστών των αεροδρομίων.

Ο αντίκτυπος αυτών των απεργιών είναι πιθανό να ποικίλλει, με δεδομένες τις διαφορετικές ανακοινώσεις σχετικά με τη διάρκειά τους. Στο αεροδρόμιο του Μονάχου, το συνδικάτο Βέρντι έχει ολοήμερη απεργία, ενώ η απεργία της Φρανκφούρτης λήγει στις 15:00.


Στο πλαίσιο αυτό, όλες οι διηπειρωτικές υπηρεσίες από και προς το Μόναχο την Τετάρτη 27 Απρίλη, ακυρώνονται. Ως αποτέλεσμα, η Lufthansa θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει περίπου 90 μόνο πτήσεις από και προς το Μόναχο, την Τετάρτη.

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης είναι πιθανό να επηρεαστεί λιγότερο από την απεργία. Ως αποτέλεσμα, η Lufthansa σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τις περισσότερες από τις διεθνείς πτήσεις της από και προς Φρανκφούρτη, ακόμη και κατά την διάρκεια της απεργίας μεταξύ των ωρών 4:30 – 15:00. Όμως, θα ακυρωθούν οι πτήσεις εσωτερικού καθώς και πολλές πτήσεις εντός της Ευρώπης στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Οι πτήσεις της Lufthansa από και προς Φρανκφούρτη θα επανέλθουν στην προγραμματισμένη λειτουργία μετά το πέρας τις απεργίας στις 15:00.

Επίσης θα γίνουν λόγω της απεργίας ακυρώσεις πτήσεων στα αεροδρόμια του Ντίσελντορφ, της Κολωνία / Βόννη, του Ντόρτμουντ και του Ανόβερο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.