Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στη RΑΙ3, μια δύωρη εκπομπή ύμνος για την Ελλάδα

Στη RΑΙ3, μια δύωρη εκπομπή ύμνος για την Ελλάδα

Η RAI 3 το σημαντικότερο Ιταλικό κανάλι στην εκπομπή “L’ erba dei vicini” έκανε μια υπέροχη παρουσίαση της Ελλάδας τη περασμένη βδομάδα.

RAI3Πρόκειται για μια εκπομπή, 2 ωρών, ύμνο για την Ελλάδα, για την ιστορία της,  τον πολιτισμό της, τις ομορφιές της, τη συνάφεια των δυο λαών  βάζοντας συγχρόνως στη συζήτηση (μεταξύ των άλλων και το θέμα,  Νόμπελ στη Λέσβο η στη Lampedusa) όχι μόνο τους ακροατές στο studiο αλλά και τους τηλεθεατές στο σπίτι.

Μια εκπομπή που έρχεται στην έναρξη της Τουριστικής περιόδου, αλλά και τη στιγμή της μεγάλης συζήτησης στον διεθνή χώρο για το προσφυγικό.

Angelopoulos_TheodorosΣχολιάζοντας την εκπομή, ο κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στη Περιφέρεια Αττικής, για τον Σχεδιασμό και την Ανάπτυξη του Τουρισμού, δήλωσε ότι:

Βλέπουμε  πόσο ψηλά είναι για τους Ιταλούς το θέμα κλασσική Ελλάδα και Ελληνικός Πολιτισμός, τονίζει, ο κ. Αγγελόπουλος.

Πριν λίγες ημέρες, συνεχίζει, είχαμε υποδεχτεί στην Αθήνα μια ομάδα από 500 Ιταλάκια, μαθητές,  στο πλαίσιο ενός φεστιβάλ Φιλοσοφίας . Τον Οκτώβρη θα υποδεχτούμε πολλά σχολεία από Ελλάδα και εξωτερικό στο πλαίσιο ενός φεστιβάλ Αρχαίου δράματος νέων.

 Με αυτή τη ματιά μπορούμε να δούμε πως το θέμα Φεστιβάλ Φιλοσοφίας και Φεστιβάλ Αρχαίου δράματος νέων μπορεί να αποτελέσει μοναδική επένδυση και σημαντικό σημείο αναφοράς και στη Τουριστική διαδικασία της Αττικής.

Ιδιαίτερη σημασία έχει ο ύμνος για τους Έλληνες τόσο της κλασσικής όσο και της σημερινής Ελλάδας . Ένας ύμνος από τον Αρχαιολόγο Βαλέριο Μάσσιμο Μανφρέντι. Έναν διανοούμενο ο οποίος έχει πουλήσει 12.000.000 βιβλία με θέμα την Ελλάδα και την αρχαιολογία. Η τριλογία του μάλιστα για τον Οδυσσέα αγοράστηκε από το Χόλυγουντ για υπερπαραγωγές.

Όλοι γνωρίζουμε τη διεθνή συζήτηση και το δέος με το οποίο ο κόσμος κοιτάζει προς την κλασσική Ελλάδα.

Πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο κίνημα ΄΄ για την Ελλάδα ΄΄  προς αξιοποίηση αυτής της μοναδικής περιόδου.

Η επιθυμία του Πάπα  να επισκεφθεί  τη Λέσβο για τους πρόσφυγες με πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών είναι μια ακόμη ένδειξη προς αυτή τη κατεύθυνση.

Δείτε την εκπομπή εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.