Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΕΤΑΔ: Ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα αναστολής της λειτουργίας της Ακτής Αλίμου

ΕΤΑΔ: Ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα αναστολής της λειτουργίας της Ακτής Αλίμου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΑΛΙΜΟΥ  «ΑΚΤΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ»

ΕΤΑΔΗ Διοίκηση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε), διαχειρίστρια της Οργανωμένης Ακτής Αλίμου, σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης του Δήμου Αλίμου και της υπ. αριθμ:15/25.04.2016 απαντητικής επιστολής του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ προς τον Δήμαρχο Αλίμου  καθώς και των αντιστοίχων δημοσιευμάτων στον Τύπο ενημερώνει για τα εξής:

– Η Ακτή διαθέτει άδεια λειτουργίας αορίστου χρόνου από το Λιμεναρχείο. Ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα αναστολής της λειτουργίας της Ακτής. Η ΕΤΑΔ επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της για την βλάβη που υφίσταται  από την αυθαίρετη συμπεριφορά του Δήμου και των παραγόντων του.

– Η προβλεπόμενη Επιτροπή Ελέγχου Ακτών (ΕΠ.ΕΛ.ΑΚ.) δεν αποτελεί αδειοδοτική αρχή, παρά επιβλέπει την ορθολογική λειτουργία της Οργανωμένης Ακτής. Η Επιτροπή αποτελείται από μέλη του Δήμου και της ΕΤΑΔ, οι αιτιάσεις του δημάρχου Αλίμου ότι δήθεν δεν δύναται να λειτουργήσει νόμιμα η ακτή διότι δεν έχει συνεδριάσει η επιτροπή, αφορούν αποκλειστικά τον ίδιο, αφού η επιτροπή συγκαλείται από τον πρόεδρο της που είναι ο δήμαρχος.

–  Η ΕΤΑΔ απέδιδε στο Δήμο Αλίμου, ποσοστό 12% εκ του μισθώματος που εισπράττει από τη μισθώτρια εταιρεία κατά την πρακτική που ακολούθησε και με τους όμορους Δήμους. Ήδη έχει εγκριθεί, η απόδοση του 12% εκ των εισπραχθέντων μισθωμάτων ετών 2012-2015, το οποίο όμως δεν έχει ακόμα καταβληθεί, καθώς ο Δήμος δεν έχει προσέλθει για την είσπραξή του  προσκομίζοντας πιστοποιητικό φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, κατά την τήρηση πάγιας διαδικασίας.

Το σύνολο των αιτιάσεων του δημάρχου Αλίμου σε βάρος της ΕΤΑΔ είναι έωλο, οι δε ενέργειες της δημοτικής Αρχής εκφεύγουν της νομιμότητας και δημιουργούν επιπλέον προβλήματα στη λειτουργία της οργανωμένης παραλίας του Αλίμου.  

Η ΕΤΑΔ δηλώνει ότι είναι διατεθειμένη για συνεργασία με το Δήμο Αλίμου, χωρίς μονομερείς και στείρες ενέργειες, που κατ΄ ουδένα τρόπο προάγουν την εικόνα της παραλιακής ζώνης, επιφυλασσόμενη σε περίπτωση μη διάθεσης του Δήμου για επωφελή συνεργασία, να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της αλλά και του κοινού με κάθε νόμιμο μέσο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.