Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Απ’ την Πειρατεία στην Αναγέννηση, η ιστoρία του Nicolo Saraceno

Απ’ την Πειρατεία στην Αναγέννηση, η ιστoρία του Nicolo Saraceno

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση του διεθνούς προγράμματος που υλοποιείται αυτή την εποχή για τους Αρχαίους Λιμένες της Μεσογείου.

Ιων_Αιγιάλης_Απ' την Πειρατεία στην ΑναγέννησηΣε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα από φίλους, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Ίωνα Αιγιάλη “Απ’ την Πειρατεία στην Αναγέννηση, η ιστoρία του Nicolo Saraceno”, στον Ναυταθλητικό Όμιλο Τζιτζιφιών Καλλιθέας (ΝΟΤΚ).

Παρουσίαση βιβλιου Ιωνα Αιγιάλη
Από δεξιά οι Ίωνας Αιγιάλης, Ηλίας Δερμιζόγλου, Κέλυ Παυλίδου, Θεόδωρος Αγγελόπουλος και Λεώνικος Καλαχώρας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Μεσογειακή Κοινότητα, την Εκδοτική εταιρεία “Ποιητές – Δημιουργοί” και το Διεθνές Πολιτιστικό Κέντρο “Ανάδρασις” υπό την αιγίδα του ΝΟΤΚ.

Για το βιβλίο μίλησαν:

Ο Ίωνας Αιγιάλης, περιηγητής για το πρόγραμμα Αρχαίων Λιμένων της Μεσογείου και συγγραφέας του βιβλίου.

Ο Ηλίας Δερμιζόγλου, Πρόεδρος του Διεθνούς πολιτιστικού κέντρου “Ανάδρασις” του “Διεθνούς Φιλοσοφικού Φόρουμ” και καλλιτεχνικός διευθυντής της θεατρικής του ομάδας, ο οποίος αναφέρθηκε στη “φιλοσοφική σκέψη του περιηγητή Ίωνα”.

Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, από το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, ο οποίος μίλησε με ιδιαίτερη αγάπη για τον παλιό καλό του φίλο Σταμάτη, με τίτλο της ομιλίας του “Από τον Σταμάτη, στον Ίωνα”.

Ο Λεώνικος Καλαχώρας, Συγγραφέας/εκδότης και επιμελητής του βιβλίου “Απ’ την Πειρατεία στην Αναγέννηση, η ιστoρία του Nicolo Saraceno”.

Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης η θεατρική ομάδα “Ανάδρασις”.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Νικολός (πραγματικό πρόσωπο) έζησε σε μια δραματική αλλά μεγαλειώδη εποχή, που τη σημασία της μόνο σήμερα μποορούμε να αποτιμήσουμε. Έζησε τότε που το Ελληνικόν έδινε για δεύτερη φορά τα φώτα στον Κόσμο, σηματοδωτόντας την αφετηρία του σύγχρονου πολιτισμού, μ’εναρκτήριο λάκτισμα την πτώση της Βασιλεύουσας και την επακαλουθήσασα Ευρωπαϊκή Αναγέννηση.

Δεν ξέρω, αναφέρει ο επιμελητής του βιβλίου, αν η γοητεία είναι συνυφασμένη με την πρόκληση, αλλά αυτό το βιβλίο είναι απίστευτα προκλητικό και συνταρακτικά γοητευτικό. Είναι προκλητικό για όσους θεωρούν ότι έζησαν εμπειρίες και γοητευτικό γι’ αυτούς που θα ήθελαν να τις ζήσουν.

Λίγα λόγια για τον Συγγραφέα

Ο Ίων Αιγιάλης, λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Σταμάτη Σκούτα, γεννήθηκε στη Σάμο το 1949. Σπούδασε Ιατρική, έκανε οικογένεια και εργάστηκε 35 χρόνια στη Πρωτοβάθμια Υγεία.

Το 1982 διετέλεσε δημοτικός Σύμβουλος στο Καρλόβασι Σάμου και προώθησε στην πόλη του αναπτυξιακές δράσεις, όπως τη δημιουργία πανεπιστημίου, κέντρου υγείας, βιολογικού καθαρισμού, κλειστού γυμναστηριου κλπ.

Το 1992 οργάνωσε και διήυθυνε ένα ερευνητικό οργανισμό υγείας, το Ινστιτούτο Υγείας Αιγαίου και μέχρι το 2015 συνεργάστηκε με ερευνητικούς οργανισμούς στην Ευρώπη και τον Κόσμο.

Από το 2013 είναι μέλος της Μεσογειακής Κοινότητας www.mediterraneancom.org και πραγματοποιεί μοναχικούς πλόες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Το 2014 ταξίδεψε και κατέγραψε τον δρόμο του Πυθαγόρα.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.