Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις

Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις

Συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων στις 12 το μεσημέρι στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου
Στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας, στη μία το μεσημέρι, η πανελλαδική συντονιστική επιτροπή μπλόκων

agrotes_Tempi_230116Δυο κρίσιμες αγροτικές συσκέψεις πανελλαδικής εμβέλειας, μία στη Θεσσαλονίκη και μία στη Νίκαια Λάρισας αναμένεται να κρίνουν, το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Με αφορμή τη σύσκεψη της Θεσσαλονίκης, η οποία αποφασίστηκε στην συνάντηση εκπροσώπων 30 μπλόκων που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στα Τέμπη, η συντονιστική επιτροπή των Τεμπών εξέδωσε κάλεσμα συμμετοχής επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Οι αγρότες που είναι κινητοποιημένοι σε όλη την Ελλάδα, είναι στο δρόμο και στα μπλόκα, και με την παρουσία πολλών νέων να συμμετέχουν γιατί αγωνιούν για το μέλλον τους και το μέλλον της χώρας.

Στη συνάντηση των μπλόκων του Σαββάτου στα Τέμπη, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα τρία βασικά αιτήματα: φορολογικό, ασφαλιστικό και κόστος παραγωγής. Και με δεδομένο ότι αυτά δεν πρέπει να περάσουν, αποφάσισαν σε μια νέα συνάντηση την Τρίτη 26 Ιανουαρίου, για μεγαλύτερη συμμετοχή και καλύτερο συντονισμό, να προσκαλέσουν και τους υπόλοιπους αγρότες που είναι στα μπλόκα, για να έχουν ενιαία φωνή και ενιαίο διεκδικητικό πλαίσιο.

Με σεβασμό στο δύσκολο αγώνα των αγροτών – κτηνοτρόφων για την αναγνώριση και κατοχύρωση του επαγγέλματος τους, γίνεται ανοιχτή συζήτηση οργάνωσης για το κίνημα που είναι στο δρόμο, χωρίς προκαθορισμένα κείμενα και κάθε είδους ομπρέλες».

Η συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου.

Στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας εξάλλου, στη μία το μεσημέρι, η πανελλαδική συντονιστική επιτροπή μπλόκων που όπως επισημαίνεται, εκφράζει την συσπείρωση των Ομοσπονδιών, Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα που έχουν συγκροτηθεί (και έχουν υιοθετήσει πλαίσιο αιτημάτων που έχουν αποφασιστεί σε πανελλαδικές συσκέψεις), καλεί σε πανελλαδική σύσκεψη για την οργάνωση και τον πανελλαδικό συντονισμό του αγώνα.

Τα Τέμπη έκλεισαν και χθες από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι, και από τις 7 μέχρι τις 9 το βράδυ. Για αύριο, λόγω της σύσκεψης της Θεσσαλονίκης, δεν έχει προγραμματιστεί κλείσιμο της κοιλάδας.

Ωστόσο οι αγρότες οι οποίοι εξακολουθούν να ζητούν «διάλογο από μηδενική βάση» αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και δεν αποκλείουν από την Τετάρτη και μετά στο πλαίσιο κλιμάκωσης του αγώνα τους, κυκλοφοριακό «μπλάκ-άουτ» επί του ΠΑΘΕ.

Εν τω μεταξύ, τις εθνικές οδούς Πατρών – Πύργου και Αντιρρίου – Ιωαννίνων έχουν αποκλείσει αγρότες της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Ειδικότερα, αγρότες της Αχαΐας έχουν αποκλείσει την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας, και αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έχουν αποκλείσει την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του Κεφαλόβρυσου και στην γέφυρα του Ευήνου, κοντά στο Μεσολόγγι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποκλεισμοί αναμένεται να διαρκέσουν για περίπου δύο ώρες.

Σχετικά με τα άλλα δύο μπλόκα που υπάρχουν στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου και συγκεκριμένα στους κόμβους Μαραθιάς και Κουρτεσίου, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

 

Επίσης, κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία και στην εθνική οδό Πατρών – Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, όπου και εκεί υπάρχει μπλόκο των αγροτών από την Αιγιάλεια.

Ακόμη, στην Βόνιτσα της Αιτωλοακαρνανίας, υπάρχουν δύο μπλόκα των αγροτών, στις περιοχές Άγιος Νικόλαος και Κανδήλα, χωρίς όμως να προκαλούνται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων προς Λευκάδα και Αστακό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.