Αρχική Αεροπορικά Νέα Με Ηλεκτρονικό Σαρωτή θα γίνεται ο έλεγχος στα αεροδρόμια της Αμερικής

Με Ηλεκτρονικό Σαρωτή θα γίνεται ο έλεγχος στα αεροδρόμια της Αμερικής

bodyscannertsa-body-scan-2-1-16Η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών της Αμερικής, λίγο πριν από τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές, άλλαξε τους κανόνες ασφάλειας για τους σαρωτές σώματος στα σημεία ελέγχου των αεροδρομίων.

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες που εξέδωσε, επιτρέπεται πλέον να απαιτούν οι ελεγκτές την ηλεκτρονική σάρωση όλου του σώματος, υπερβαίνοντας την επιλογή του φυσικού ελέγχου.

Στόχος της Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών (TSA), η κατοχύρωση της ασφάλειας των αεροπορικών εταιρειών σε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων τρομοκρατίας. Ωστόσο η νομική ασφάλεια και οι εμπειρογνώμονες αντιδρούν υποστηρίζοντας ότι οι κανόνες της TSA είναι ασαφείς και ότι οι αλλαγές έρχονται χωρίς να έχει γίνει δημόσιος διάλογος.

Η TSA ανακοίνωσε, ότι είναι πλέον απαραίτητο να σαρώνει όλο το σώμα σε ορισμένους ταξιδιώτες, μη επιτρέποντας σε όλους τη δυνατότητα pat-down αντ ‘αυτού. Οι σαρωτές, υποστηρίζει, μπορούν να ανιχνεύσουν μη μεταλλικά όπλα κρυμμένα κάτω από τα ρούχα, όπως τα πλαστικά εκρηκτικά, που είχε κρυμμένα στα εσώρουχα του ένας επιβάτης, που προσπάθησε να πυροδοτήσει μια βόμβα, σε πτήση προς το Ντιτρόιτ την ημέρα των Χριστουγέννων το 2009.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών δεν θα επηρεαστεί», δήλωσε ο Bruce Anderson, εκπρόσωπος της TSA. “Ωστόσο, ορισμένοι επιβάτες θα πρέπει να υποβληθούν αυτόν τον έλεγχο προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μεταφορών.”
“Αυτό θα συμβεί σε πολύ περιορισμένο αριθμό περιπτώσεων, όπου, απαιτείται ενισχυμένος έλεγχος“ πρόσθεσε ο Anderson.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.