Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Αναμένεται εκτίναξη του εισερχόμενου Τουρισμού από Τουρκία προς Ελλάδα

Αναμένεται εκτίναξη του εισερχόμενου Τουρισμού από Τουρκία προς Ελλάδα

Όλο και αυξανόμενη αγορά, από χαμηλό βαλάντιο μέχρι ακριβό 

Thanos2 ThanosΑπό το 2011 και μετά ο εισερχόμενος τουρισμός από τη Τουρκία αυξάνεται ραγδαία τόνισε ο κ. Θάνος Μαρίνος, υπεύθυνος ανάπτυξης Διεθνούς Αγοράς στο Kyvernitis Travel, κατά τη διάρκεια συνεδρίου που διοργάνωσε το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο, στα πλαίσια του Money Show, που πραγματοποιήθηκε στο Hilton.

Σήμερα 1.000.000 περίπου Τούρκοι επισκέπτονται την Ελλάδα με ανοδική τάση και αν λάβουμε υπ όψιν ότι η Τουρκία έχει πληθυσμό 75εκ. οι αριθμοί μπορούν  αλλάξουν κάθετα, είπε ο κ. Μαρίνος, οι Τούρκοι επισκέπτες μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι πελάτες όλο τον χρόνο , καθ ότι διακινούνται όλες τις εποχές του χρόνου, και όχι μόνον Ιούλιου και Αύγουστο.

Η Θεσσαλονίκη, το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, όπου κάθε Τούρκος θεωρεί υποχρέωση του να επισκεφτεί το μέρος και το σπίτι που γεννήθηκε ο Ιδρυτής του Τουρκικού κράτους, αλλά και η Καβάλα, η Αλεξανδρούπολη, η Θάσος, τα Γιάννενα, η Ξάνθη, η Κομοτηνή, η Έδεσσα, είναι προορισμοί που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους Τούρκους.

Ο Τούρκος πελάτης ( ιδιώτης και αντίστοιχα η Τουρκική Τουριστική επιχείρηση), πλέον ζητά και καινούργιους προορισμούς, είτε στα νησιά είτε στην ενδοχώρα. Αφού έχει επισκεφτεί την Μύκονο και Σαντορίνη, θέλει να γνωρίσει καινούργια μέρη , όπως η Πάρος, η Νάξος, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, οι Παξοί, η Κρήτη, η Κεφαλονιά.

Μη ξεχνάμε, συνέχισε ο κ. Μαρίνος, πως εκτός από τα οργανωμένα ταξίδια μέσω των τουριστικών γραφείων, τους αρέσει πολύ να ταξιδεύουν και με τα δικά τους αυτοκίνητα.

Οι Τούρκοι επισκέπτες υψηλού εισοδήματος επισκέπτονται τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, το Πόρτο Χέλι, τις Σπέτσες, είτε με θαλαμηγό,  είτε διαμένοντας σε πολυτελή καταλύματα.   

Δεν είναι εύκολο αυτό το κομμάτι της «πίτας», τόνισε, έχει τις πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις από άλλες αγορές. Ο πελάτης αυτός δεν είναι συγκαταβατικός, σε εμπιστεύεται, αλλά δεν συγχωρεί. Πολλές φορές ο ίδιος ο πελάτης γνωρίσει τον προορισμό καλύτερα και από εμάς!!! Θέλει γνώσεις και τρόπο, γιατί αργότερα ο ένας θα φέρει τον άλλον.

Ενδιαφέρονται επίσης ιδιαίτερα για την ενοικίαση MegaYachts, καθώς και την ενοικίαση πολυτελών κατοικιών (βίλες), όπου, ο πελάτης απολαμβάνει μοναδική χαλάρωση και οικογενειακές στιγμές σε πολυτελείς κατοικίες που προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που δεν υστερούν σε τίποτα από εκείνες τω ν 5* ξενοδοχείων, ή σε προορισμούς όπου δεν υπάρχουν επαρκείς ξενοδοχειακές υποδομές.

Στις Κρουαζιέρες επίσης όπως η Αμερικάνικη αγορά με τα “shore excursions”,  το ίδιο και η Τουρκική αγορά άρχισε να αναπτύσσεται στο κομμάτι αυτό.

MICE
Η Τουρκία έχει αυτή τη στιγμή πολύ υψηλούς δείκτες οικονομικής ανάπτυξης και πολύ μεγάλες εταιρίες, όλες σε ανάπτυξη, που επενδύουν στο προσωπικό, προσφέροντας τους ταξίδια κινήτρων (incentives)  
Το κομμάτι αυτό (Meetings, Incentives, Conferences, Events), κινείται εκτός της υψηλής περιόδου, με μεγαλύτερο μέσο όρο δαπάνης ανά κεφαλή από έναν απλό τουριστικό επισκέπτη. Επίσης για τις μετακινήσεις μεγάλων γκρουπ, (πάνω από 150 άτομα), πολλές φορές χρησιμοποιούν ναυλωμένες πτήσεις

ΓΑΜΟΙ
Αρκετοί στρέφονται στην ενοικίαση πολυτελών κατοικιών (βίλλες) είτε για να διοργανώσουν την εκδήλωσή τους (γαμήλιο πάρτυ) είτε για να κάνουν τις διακοπές τους με την οικογένειά τους στο «δικό τους» πολυτελές σπίτι
Είναι η νέα μόδα των νέων ζευγαριών που, θέλουν να παντρευτούν  ( τέλεση Nikah) στην Ελλάδα, και μάλιστα,  πολλές φορές καλούν και του φίλους τους, σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται μικρά γκρουπάκια.
Το ίδιο ισχύει και για επετείους γάμων, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια με ακριβούς προορισμούς

Πολύ σημαντικό ρόλο στην αύξηση της κίνησης έπαιξε

Η επί τόπου χορήγηση «βίζας» στα 5 νησιά Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω και Ρόδο.

Η αύξηση των αεροπορικών δρομολογίων Tουρκικών Αερογραμμών  και της Aegean Airline και η διεύρυνση χωρητικότητας με μεγάλα αεροσκάφη
Οι νέες απ ευθείας πτήσεις  από Izmir για Αθήνα, Μύκονος και Ηράκλειο Κρήτης. 

Ο ανταγωνισμός των τιμών στις αεροπορικές εταιρίες, προς όφελος του επιβατικού κοινού

Η Αύξηση των δρομολογίων φέρυ όπως στο
    •    Marmaris         ->     Rodos
    •    Bodrum         ->    Kos
    •    Ayvalik        ->     Mytilini
    •    Cesme         ->     Chios

Η Εγνατία Οδός εκμηδένισε τις αποστάσεις και τον χρόνο σε πόλεις όπως η Καβάλα, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα.

Στη περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος από τη Τουρκία ο κ. Μαρίνος, θεωρεί πως θα βοηθούσε
Η χαλάρωση της «βίζας» 
Τα καινούργια διαβατήρια που δεν θα χρειάζονται θεωρήσεως για Schengen ( κάπου τέλος του 2016)
Η Επί τόπου χορήγηση «βίζας» και σε άλλα σημεία εισόδου όπως στη Κρήτη, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και η Διεύρυνση ωραρίου καταστημάτων τα Σαββατοκύριακα  

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.