Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ξεκίνησε το 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics

Ξεκίνησε το 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics

logisticsΤο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο Ζάππειο Μέγαρο και θα συνεχιστεί έως αύριο το απόγευμα.

Ο Πρόεδρος του ΕΤΕΕ, κύριος Παναγιώτης Κουτσίκος, κατά τη διάρκεια της πρωινής του τοποθέτησης – ομιλίας ανέφερε:

Ο κλάδος των logistics και της εφοδιαστικής αλυσίδας παρουσιάζει σημαντικό επιχειρηματικό και επενδυτικό ενδιαφέρον και μπορεί να συνδράμει στην ενίσχυση της Ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.

Η Ελληνική οικονομία έχει φτάσει  σε τέτοιο σημείο όπου η ριζική αναδιοργάνωση της είναι πλέον μονόδρομος.

Μια νέα εταιρική κουλτούρα με έμφαση στην πρόοδο και την καινοτομία μέσω της δημιουργίας μιας ενιαίας εθνικής στρατηγικής και ανάπτυξης, έτσι ώστε να αναδειχθεί η Ελλάδα ως κεντρική πύλη εισόδου των εμπορευμάτων με κατεύθυνση την νοτιοανατολική  Ευρώπη.

Οι εταιρίες που συμμετέχουν στην εφοδιαστική αλυσίδα θα πρέπει να ανασυνταχθούν χρησιμοποιώντας την νέα τεχνολογία για την διαχείριση προϊόντων και υπηρεσιών,   μειώνοντας έτσι δραστικά το κόστος τους με αποτέλεσμα να το μετακυλήσουν στον τελικό καταναλωτή.

Η απελευθέρωση της αγοράς των οδικών μεταφερόμενων  εμπορευμάτων σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το λιμάνι του Πειραιά καθώς επίσης κα στην θετική συμβολή της COSCO  δημιουργούν νέα δεδομένα για την χώρα μας.

Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό όλων των λιμανιών της χώρας και ιδιαίτερα του Πειραιά και του Λαυρίου για να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες.

Να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις δίνοντας τους την δυνατότητα να ενταχθούν στα ΕΣΠΑ και στον νέο αναπτυξιακό νόμο για αγορά και ανανέωση του στόλου τους (1,35 εκ. οχήματα ηλικίας άνω των 20 ετών κυκλοφορούν στην Ελλάδα).

Στόχος της Κυβέρνησης θα πρέπει να γίνει και ο τομέας τον logistics δίδοντας τους την δυνατότητα να γίνουν ανταγωνιστικές στην Ευρώπη για να καλύψουν τις σημερινές ανάγκες της αγοράς έτσι ώστε να αναδεχθεί η Ελλάδα σε κυρίαρχο διαμετακομιστικό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και τις ΝΑ Ευρώπης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.