Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ξενοδοχείο Τιτάνια: Και έπεται συνέχεια…

Ξενοδοχείο Τιτάνια: Και έπεται συνέχεια…

Hotel Titania _ 2015 Ηνωμένα Βουστάσια, Κινηματογράφος Τιτάνια, Ξενοδοχείο Τιτάνια.
Η Ιστορία του σημείου συνάντησης του κέντρου της Αθήνας
Μία ιστορία που ξεκινάει στις αρχές του 20ου αιώνα και συνεχίζεται ακόμα και σήμερα.

Το οικόπεδο επί των αριθμών 48 – 52 της οδού Πανεπιστημίου, από τότε ιδιοκτησία της οικογένειας Μαλάμου το γένος Πεσμαζόγλου, έχει αλλάξει 3 φορές μορφή σε αυτά τα 120 χρόνια, αλλά πάντα ήταν το σημείο συνάντησης της πόλης.

Η κάθε χρήση του οικοπέδου έχει γράψει την δική της ιστορία, μία ιστορία παράλληλη με αυτή της Αθήνας.

Τα «Ηνωμένα Βουστάσια»

Voustasia 1911 Τα «Ηνωμένα Βουστάσια» στην περιοχή των Χαυτείων, επί της οδού Πανεπιστημίου 48 (όπου υψώνεται σήμερα το ξενοδοχείο «Τιτάνια»), ήταν δημοφιλές φιλολογικό, δημοσιογραφικό και καλλιτεχνικό κέντρο και όπως αναγράφεται σε διαφήμιση του καταστήματος (1911) «όλαι αι πνευματικαί Αθήναι, αι Αθήναι της αριστοκρατίας του πνεύματος συχνάζουν στα «Ηνωμένα Βουστάσια».
 Τακτικοί θαμώνες στα «Ηνωμένα Βουστάσια» ήταν, μεταξύ άλλων, ο Ιωάννης Κονδυλάκης, ο Σπύρος Μελάς, ο Διονύσιος Κόκκινος, ο Λάμπρος Πορφύρας και ο Κώστας Βάρναλης.

Κινηματογράφος Τιτάνια

titania 1938Στις αρχές του 1930 έδωσε τη θέση του στον Κινηματογράφο Τιτάνια. Ήταν η εποχή που μετά την κατασκευή του κινηματογράφου «Παλλάς», ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους κινηματογραφικούς επιχειρηματίες φουντώνει. Αποτέλεσμα αυτού είναι να δημιουργηθεί ένας δεύτερος γιγαντιαίος κινηματογράφος 2.000 θέσεων με το όνομα ΤΙΤΑΝΙΑ. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1932 και το κόστος της ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια δραχμές. Τα μηχανήματα «Ευρώπα 2» με τα οποία εξοπλίστηκε ήταν τελευταίας τεχνολογίας, για τα δεδομένα της εποχής. Λειτούργησε από το 1933 μέχρι το 1970 δίνοντας την θέση αλλά και το όνομά του στο Ξενοδοχείο Τιτάνια.

Ξενοδοχείο Τιτάνια

hotel titania _ kart postal maketas 1971Το Ξενοδοχείο Τιτάνια ξεκίνησε να χτίζεται το 1971 και εγκαινιάστηκε το 1976. 
Σε αυτά τα πρώτα 40 χρόνια της λειτουργίας του, το ξενοδοχείο έχει φιλοξενήσει πλήθος διεθνών και εγχώριων προσωπικοτήτων στις εκδηλώσεις του αλλά και στα δωμάτια του.
 Με δυναμικότητα 385 δωματίων (deluxe & junior suites, executive, superior, family & standard), 3 εστιατορίων με το δικό τους χαρακτήρα το καθένα, Olive Garden Bar & Restaurant, La Brasserie, Vergina Restaurant και 2 αίθουσες εκδηλώσεων και συνεδρίων «Europa» και «Ουρανός», το Τιτάνια γράφει την δική του σελίδα στην ιστορία της φιλοξενίας στην καρδιά της πόλης.

Το Ξενοδοχείο Τιτάνια το 2015 αλλάζει «ριζικά»

Το ξενοδοχείο Τιτάνια δεν έχει σταματήσει να ανακαινίζεται και να εκσυγχρονίζεται, για να συμβαδίζει πάντα με τις ανάγκες των επισκεπτών του και της πόλης. 
Το 2004 άλλαξε σχεδόν ριζικά και το 2015 προχώρησε σε πλήρη ανακαίνιση της μαγευτικής βεράντας του εστιατορίου Olive Garden Bar & Restaurant που στεγάζεται στον τελευταίο του όροφο.

Και έπεται συνέχεια… γιατί η Αθήνα αλλάζει & το Ξενοδοχείο Τιτάνια συνεχίζει τον παράλληλο βίο μαζί της, μιας και το σημείο που βρίσκεται είναι σημείο συνάντησης και αναφοράς της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.