Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ανακοινώθηκε η δημιουργία πρωτοβουλίας Τουριστικών Φορέων Νοτίου Ευρώπης, MOU για το σχεδιασμό...

Ανακοινώθηκε η δημιουργία πρωτοβουλίας Τουριστικών Φορέων Νοτίου Ευρώπης, MOU για το σχεδιασμό κοινής EU Τουριστικής ατζέντας

sete_20-10-2015.jpgΜνημόνιο Συνεργασίας για την ανάδειξη της σημασίας του τουρισμού στην ευρωπαϊκή οικονομία και την απασχόληση υπέγραψαν κατά τη διάρκεια του 14ου Συνεδρίου του ΣΕΤΕ, ιδιωτικοί τουριστικοί φορείς σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία. Στόχος τους ο τουρισμός να τυγχάνει της ανάλογης προσοχής από την ΕΕ στη λήψη αποφάσεων. 

Η έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία της Πρωτοβουλίας ιδιωτικών Τουριστικών Φορέων Νοτίου Ευρώπης, ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου του Συνδέσμου. Οι πρόεδροι και τα ηγετικά στελέχη του ΣΕΤΕ και των τουριστικών οργανισμών UN World Tourism Organization, Federturismo Confindustria – Italian Association of Travel and Tourism Industry, Confederação Do Turismo Português και STEK/ACTE, υπέγραψαν σχετικό μνημόνιο συνεργασίας (MOU).

Για την προώθηση των θέσεών τους, οι 5 φορείς δημιουργούν Working Group, το οποίο θα παρουσιάσει τις προτάσεις του τον Ιανουάριο σε συνάντηση στη Μαδρίτη.

Τα πρώτα θέματα στα οποία η πρωτοβουλία των 5 φορέων θα εστιάσει το ενδιαφέρον της είναι:

Οικονομία διαμοιρασμού
Φορολογία
Κοινή τουριστική προώθηση του Νότου
Θέματα έκδοσης βίζας
Ανταγωνιστικότητα των προορισμών μέσα στο διεθνές ΄περιβάλλον.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν στα άμεσα σχέδιά τους είναι και η προώθηση-ανάπτυξη του τουρισμού σε διασύνδεση με τον πρωτογενή τομέα, απάντησαν ότι είναι από τα θέματα που θα μπορούσαν να προωθηθούν, μέσα από την κοινή τουριστική προώθηση.

Η πρωτοβουλία, όπως αναφέρθηκε, δεν περιορίζεται στις χώρες του Νότου και μπορούν να ενταχθούν ανάλογοι με τον ΣΕΤΕ φορείς και από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.