Αρχική Αεροπορικά Νέα ΥΠΑ: Περιορισμός μήκους διαδρόμου στο αεροδρόμιο Ρόδου λόγω τεχνικού προβλήματος που...

ΥΠΑ: Περιορισμός μήκους διαδρόμου στο αεροδρόμιο Ρόδου λόγω τεχνικού προβλήματος που προκάλεσε η κακοκαιρία

imageΣύμφωνα με νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ, με προσωρινή τροποποίηση του προγράμματος εξυπηρέτησης των πτήσεων από και προς τη Ρόδο λειτουργεί από σήμερα Πέμπτη, 12 το μεσημέρι το αεροδρόμιο «Διαγόρας», καθώς δημιουργήθηκε τεχνική βλάβη λόγω της κακοκαιρίας στο διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης των αεροσκαφών στο ίδιο ακριβώς σημείο που είχε γίνει η ζημιά από την ισχυρή βροχόπτωση το απόγευμα της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου 2015.
Προκειμένου να αποφευχθεί το κλείσιμο του αεροδρόμιου αποφασίστηκε να μειωθεί το μήκος του διαδρόμου. Ο διάδρομος θα περιοριστεί στα 1800 μέτρα. Θα μετακινηθεί το σημείο του κατωφλίου, δηλαδή η αρχή του διαδρόμου για να μπορούν τα αεροπλάνα με ασφάλεια να από-προσγειώνονται.
 
Από την ΥΠΑ βγήκε notam και εκτιμάται ότι για το επόμενο 24ωρο θα επηρεαστούν μόνο πτήσεις μεγάλων αποστάσεων ορισμένων τύπων αεροσκαφών που εξυπηρετούνται από το αεροδρόμιο της Ρόδου.
 
Καθ’ οδόν είναι ειδικό τεχνικό κλιμάκιο μηχανικών της Πολιτικής Αεροπορίας προκειμένου να επιδιορθωθεί η τεχνική βλάβη.

 

Σύντομο ιστορικό

Το αεροδρόμιο είχε κλείσει αργά το απόγευμα της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου 2015 για λόγους ασφαλείας καθώς από την ισχυρή βροχόπτωση δημιουργήθηκε βλάβη μικρού μεγέθους στο διάδρομο από-προσγειώσεων. Η βλάβη που προκλήθηκε εκτιμήθηκε μικρή γιατί ήταν σε βάθος δέκα εκατοστών, λόγω όμως της μεγάλης συλλογής υδάτων στο διάδρομο από την βροχόπτωση αποφασίστηκε να γίνει μεγαλυτέρου μεγέθους παρέμβαση και να επέμβει συνεργείο άμεσης αποκατάστασής της.

Από τη Διοίκηση της ΥΠΑ βγήκε notam για τις πτήσεις να κατευθύνονται προς εναλλακτικά αεροδρόμια για την ασφαλή προσγείωση των αεροπλάνων, καθώς στο αεροδρόμιο της Ρόδου κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες ( όπως έντονοι νότιοι πλευρικοί άνεμοι, ισχυρή βροχόπτωση,  χαμηλή ορατότητα και  τεχνική βλάβη στο διάδρομο ) κρίθηκε να αποκατασταθεί πρώτα η βλάβη και μετά να πραγματοποιηθούν πτήσεις.
Επίσης λόγω της χαμηλής ορατότητας αποφεύχθηκε η λύση της μετατόπισης της αρχής του διαδρόμου.

Από τις 07:30 το πρωί της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου 2015 άρχισε να λειτουργεί το αεροδρόμιο της Ρόδου καθώς τη νύχτα της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου 2015, τεχνικά συνεργεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της ΥΠΑ επιδιόρθωσαν τη βλάβη με τσιμέντο ταχείας πήξεως.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενήργησε με προτεραιότητα την ασφάλεια των πτήσεων και ζητά την κατανόηση των επιβατών που υπέστησαν ταλαιπωρία λόγω του παραπάνω προβλήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.