Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τρύγος στο Κτήμα Porto Carras

Τρύγος στο Κτήμα Porto Carras

 Porto_Carras_Trigow_Sep_2015_H8 Porto_Carras_Trigow_Sep_2015-H4Ένας ακόμη τρύγος φτάνει προς το τέλος του στο κορυφαίο ελληνικό Κτήμα Porto Carras με τον μεγαλύτερο ενιαίο βιολογικό Αμπελώνα της Ελλάδος,  4.750  στρεμμάτων.

Porto_Carras_Trigow_Sep_2015_H3Στη ζώνη Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) «Πλαγιές Μελίτωνα» και Προστατευομένης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) «Σιθωνία» ο φετινός τρύγος εξελίχθηκε ομαλά σε φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες, χωρίς βροχοπτώσεις κατά τη διάρκειά του. Η ομαλή πορεία ωρίμανσης έδωσε σταφύλια που διακρίνονται από άριστη, υγιή κατάσταση, με καλό αρωματικό και φαινολικό δυναμικό, δίνοντας ερυθρά κρασιά με μεγάλη επιδεκτικότητα παλαίωσης.

Porto_Carras_Trigow_Sep_2015_Οι επισκέπτες κατά την περίοδο του τρύγου είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτόν, βιώνοντας μια μοναδική εμπειρία εργασίας, μάθησης και δημιουργίας, ενώ οι λάτρεις της πεζοπορίας επέλεξαν τις περιπατητικές διαδρομές στο Κτήμα και θαύμασαν από κοντά τους απέραντους αμπελώνες.

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος, το Κτήμα Porto Carras στήριξε την τοπική κοινότητα, επιλέγοντας να απασχολήσει στον τρύγο εργατικό δυναμικό, το οποίο αποτελείται από δεκάδες εργάτες, που στη πλειοψηφία τους προέρχονται από την τοπική κοινότητα.

Το 2015 προβλέπεται να δώσει στο Κτήμα Porto Carras οίνους εξαιρετικής ποιότητας, όπως και κάθε προηγούμενη χρονιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.