Αρχική Αθλητικά Καλές εμφανίσεις των Ελλήνων διεθνών σε Ζόφινγκεν και Πεσκάρα

Καλές εμφανίσεις των Ελλήνων διεθνών σε Ζόφινγκεν και Πεσκάρα

Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου

Deniz GrigorisΣε τρία μέτωπα αγωνίστηκε την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου η εθνική ομάδα τριάθλου. Αναλυτικά:


Σταθερή αξία ο Σκουλαρίκης στο Παγκόσμιο διάθλου, καλή εμφάνιση και απο τον Ρώμα


Σταθερός ανάμεσα στους καλύτερους διαθλητές του κόσμου, ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης, που κατέλαβε και φέτος, όπως και πέρσι, την 15η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Διάθλου μεγάλης απόστασης.
Για 5η συνεχόμενη χρονιά, η διοργάνωση φιλοξενήθηκε στο Ζόφινγκεν της Ελβετίας και στον θρυλικό αγώνα του Powerman Zofingen. Ο πάντα απρόβλεπτος καιρός της περιοχής φέτος επεφύλασε πολύ δυνατούς ανέμους και βροχή κατά διαστήματα, ενώ στο τέλος … έβγαλε ήλιο. Σε αυτόν τον αγώνα οι αθλητές δεν βαριούνται ποτέ, και ας είναι οι αποστάσεις πολύ μεγάλες (10χλμ τρέξιμο – 150χλμ ποδηλασία – 30χλμ τρέξιμο).

Ο Γρηγόρης ξεκίνησε δυνατά και από το πρώτο τρέξιμο πλασαρίστηκε καλά. Είχε κάποια προβληματάκια στην ποδηλασία και δυστυχώς έχασε απρόβλεπτο χρόνο, όμως κατάφερε να διατηρήσει τη θέση του. Στο 2ο τρέξιμο, τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα, αλλά τουλάχιστον κατάφερε να κερδίσει κάποιες θέσεις ακόμα για να τερματίσει τελικά 15ος στους elite άνδρες μετά από 7 ώρες 13 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα.

Στον ίδιο αγώνα, απο ελληνικής πλευράς, αγωνίστηκε στα AG 40-44 ετών και ο Σταμάτης Ρώμας, ο οποίος τα πήγε πολύ καλά, καταλαμβάνοντας την 10η θέση στην ηλικιακή του κατηγορία, με χρόνο 07:57:47.

Μεγάλος νικητής του αγώνα στους άνδρες ήταν ο Γάλλος Gaël Le Bellec με 6:20:36, όπως και πέρσι. Δεύτερος τερμάτισε ο Βέλγος Seppe Odeyn (6:24:59) και τρίτος ο Δανός Søren Bystrup (6:25:35).

Στις γυναίκες, η Βρετανίδα Emma Pooley επανάλεβε και αυτή την περισινή της νίκη με χρόνο 07:01:49. Δεύτερη τερμάτισε η Γερμναίδ Julia Viellehner (7:12:24) και τρίτη η Δανή Susanne Svendsen (7:20:33).


Καλή εμφάνιση από Δημάκη και Μαυρογιάννη στους Παράκτιους-Μεσογειακούς της Πεσκάρα


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Παράκτιοι – Μεσογειακοί αγώνες στην Πεσκάρα της Ιταλίας. Το άθλημα του Τριάθλου, εκπροσωπήθηκε με το αγώνισμα του Aquathlon σε φορμάτ 2,5χλμ τρέξιμο – 1000μ κολύμβηση – 2,5χλμ τρέξιμο.
Για τα ελληνικά χρώματα αγωνίστηκαν η Ντενίζ Δημάκη στις γυναίκες, που κατέλαβε την 7η θέση, και ο Άγγελος Μαυρογιάννης στους άνδρες, που κατέλαβε την 10η θέση.
Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία και για τους δυο αθλητές μας. Ο αγώνας σημαδεύτηκε από τα μεγάλα κύματα στην κολύμβηση.

Στις γυναίκες, η Ντενίζ οδήγησε την κούρσα στο πρώτο τρέξιμο με τις πολύ νεότερες αντίπαλες της. Στη συνέχεια όμως έχασε έδαφος στην κολύμβηση για να καταλάβει τελικά την 7η θέση με χρόνο 38:34. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Ιταλίδα Sara Papais με 35:38.
.
Από την άλλη, στους άνδρες, ο 17χρονος Άγγελος, έκανε αξιοπρεπή παρουσία, παρότι έτρεχε με κατά πολύ μεγαλύτερούς του και έμπειρους αθλητές. Μετά από …περιπέτειες, τερμάτισε τελικά στη 10η θέση με χρόνο 37:47. Νικητής του αγώνα ήταν ο Ιταλός Gianluca Pozzatti με 31:05.


Άτυχος ο Χρόνης στη Ρουμανία

Δεν κατάφερε να τερματίσει ο Τζέιμς Χρόνης στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Τριάθλου που διεξήχθη στη Μαμάια της Ρουμανίας. Η εβδομάδα είχε συνεχής ατυχίες για τον τριαθλητή μας, με αποκορύφωμα την κλοπή αθλητικού του εξοπλισμού στη Ρουμανία.

Ξεκίνησε τον αγώνα κανονικά, έκανε δυνατή κολύμβηση, αλλά στη συνέχεια δεν ένιωθε καλά και αποφάσισε να εγκαταλείψει τον αγώνα.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.