Αρχική General O Roy Kinnear Διευθύνων Σύμβουλος της Air Seychelles

O Roy Kinnear Διευθύνων Σύμβουλος της Air Seychelles

photo_from_air_seychellesΗ Air Seychelles ανακοίνωσε σήμερα το διορισμό του Roy Kinnear ως τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλό της, με ισχύ από την 1η Ιουλίου του 2015.

Ο Roy Kinnear εντάσσεται στην Air Seychelles από τον στρατηγικό της εταίρο, Etihad Airways, όπου κατείχε τη θέση του Senior Vice President – Revenue Management & Planning και ήταν υπεύθυνος για τη διαχείριση των εσόδων της εταιρείας, τον έλεγχο της απογραφής, την τιμολόγηση, και την πρόβλεψη εσόδων. Αντικαθιστά τον Manoj Papa.

Την πρόσληψη ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της Air Seychelles, υπό την προεδρία του Joël Morgan, Υπουργού Εξωτερικών και Μεταφορών.

Κατά τη διάρκεια των τριών δεκαετιών της θητείας του στην αεροπορική βιομηχανία, ο κύριος Kinnear φημίζεται για την παροχή άριστων πρακτικών σε όλη την εμπορική και οικονομική λειτουργία της επιχείρησης αλλά και την αύξηση τόσο των εσόδων όσο και των κερδών.

Ο Υπουργός κύριος Morgan χαιρέτισε το διορισμό του και είπε: «Ο Roy Kinnear είναι ένα εξαιρετικά ταλαντούχο διευθυντικό στέλεχος της βιομηχανίας με την εμπειρία και την τεχνογνωσία να ηγηθεί της Air Seychelles και να διατηρήσει τη δυναμική της αεροπορικής εταιρείας.

«Ο Roy προσφέρει νέες δεξιότητες για μια νέα φάση στη συνεχή και πολύ επιτυχημένη εξέλιξη της Air Seychelles, η οποία έχει πλέον ισχυρά θεμέλια και μια αυξανόμενη φήμη που εκτείνεται πολύ πέρα από τον Ινδικό Ωκεανό, ως μία κορυφαία αεροπορική εταιρεία.

«Η Air Seychelles επικεντρώνεται στην εξαγωγή μέγιστης αξίας από το σύγχρονο στόλο της και την επέκταση των περιφερειακών και διεθνών δικτύων της, τα οποία θα αναπτυχθούν στρατηγικά με νέους προορισμούς και αξιόπιστες συνεργασίες κοινού κώδικα.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά το Manoj Papa για την εξαιρετική συμβολή του κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών. Σε αυτό το διάστημα ο Manoj έχει ηγηθεί με επιτυχία ενός σημαντικού αριθμού κρίσιμων πρωτοβουλιών, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής Βασικών Δεικτών Απόδοσης σε όλη την επιχείρηση, τη δημιουργία μιας κουλτούρας που βασίζεται στην απόδοση, την αύξηση της κατάρτισης και της ανάπτυξης και την ενίσχυση της διακυβέρνησης και της υποβολής αναφορών. Οι πρωτοβουλίες αυτές έχουν οδηγήσει στη βελτίωση της δέσμευσης των εργαζομένων και στην  παραγωγικότητα.

«Ο Manoj έχει αναζωογονήσει το δίκτυο της αεροπορικής εταιρείας, αναβαθμίζοντας συνεχώς το στόλο, και επιβλέποντας την εγγραφή του πρώτου αεροσκάφους της Air Seychelles στο μητρώο της S7 Seychelles. Η έναρξη των τριών εβδομαδιαίως απευθείας πτήσεων προς το Παρίσι από την 1η Ιουλίου είναι η αναγνώριση ότι η αεροπορική εταιρεία είναι ισχυρή και ικανή να ανταγωνιστεί στην στρατηγικά σημαντική ευρωπαϊκή αγορά», δήλωσε ο Υπουργός Morgan.

Επιβεβαιώνοντας την επιτυχία της, η Air Seychelles  ανακηρύχτηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στα World Travel Awards, ως η Κορυφαία Αεροπορική Εταιρεία του Ινδικού Ωκεανού, η Κορυφαία Αεροπορική Εταιρεία του Ινδικού Ωκεανού στην Business Class και Κορυφαία Αεροπορική Εταιρεία του Ινδικού Ωκεανού στο Πλήρωμα της Καμπίνας, διακρίσεις που κέρδισε για δεύτερη συνεχή χρονιά.
 
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Air Seychelles εύχεται στο Manoj ό,τι καλύτερο για το επόμενο βήμα στην καριέρα του», δήλωσε ο υπουργός Morgan.

Ο Manoj Papa είπε: «Είναι μεγάλη τιμή που διετέλεσα Διευθύνων Σύμβουλος της Air Seychelles σε μια τόσο σημαντική στιγμή της πορείας της. Η πρόκληση ήταν άκρως ικανοποιητική, με κάθε μέλος της ομάδας να οικειοποιείται τη στρατηγική της για την εγκαθίδρυση και τη θέσπιση της Air Seychelles ως μία κορυφαία αεροπορική εταιρεία. Με μια αφοσιωμένη ομάδα, η Air Seychelles θα συνεχίσει να ενισχύεται και να αναπτύσσεται», είπε.

Ο Roy Kinnear, δήλωσε: «Είμαι περήφανος που μου δίνεται η ευκαιρία να ηγηθώ της Air Seychelles που διαθέτει αποδεδειγμένη επιτυχία και ακόμα σημαντικό ανεκμετάλλευτο δυναμικό. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους ηγέτες σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας για να επωφεληθούμε από τις ευκαιρίες και να πετύχουμε υψηλές επιδόσεις, συνεχίζοντας όμως την εγκαθίδρυση μίας υποστηρικτικής κουλτούρας με επίκεντρο την ομάδα.

«Με μια ισχυρή και εστιασμένη ομάδα θα είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε και να επιτύχουμε σε οτιδήποτε βάλουμε στο μυαλό μας. Αυτό είναι πράγματι μια συναρπαστική στιγμή για την εξέλιξη της Air Seychelles», είπε ο κύριος Kinnear.

Έχοντας ένα πτυχίο στα Οικονομικά και τη Στατιστική, ο Roy Kinnear ξεκίνησε την καριέρα του στην βρετανική αεροπορική εταιρεία, bmi, διατελώντας Γενικός Διευθυντής Βελτιστοποίησης Εσόδων, πριν μετακομίσει στο Μπαχρέιν για να γίνει Επικεφαλής του Δικτύου Διαχείρισης Εσόδων στην Gulf Air μεταξύ 2002-2006.

Το 2006 ο κύριος Kinnear μετακόμισε στο Αμπού Ντάμπι, όπου ορίστηκε Αντιπρόεδρος Διαχείρισης Εσόδων στην Etihad Airways, μέχρι το 2010, πριν διοριστεί Senior Vice President Cargo το 2010.

Το 2011 ο κύριος Kinnear διορίστηκε στο ρόλο του Senior Vice President – Revenue Management and Planning. Ήταν Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Amadeus Gulf και της Armaguard LLC, δύο κοινοπραξιών της Etihad Airways.

Λεζάντα Φωτογραφίας: Roy Kinnear (αριστερά) και Joël Morgan, Υπουργός Εξωτερικών και Μεταφορών (δεξιά).