Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ως τις 19 Απριλίου η έκθεση «Τοπία τουρισμού: Ανακατασκευάζοντας την Ελλάδα»

Ως τις 19 Απριλίου η έκθεση «Τοπία τουρισμού: Ανακατασκευάζοντας την Ελλάδα»

Τοπία τουρισμού: Ανακατασκευάζοντας την ΕλλάδαΗ ελληνική συμμετοχή στη 14η Biennale Αρχιτεκτονικής Βενετίας 2014 με τίτλο «Tourism Landscapes: Remaking Greece / Τοπία Τουρισμού: Ανακατασκευάζοντας την Ελλάδα», που οργάνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και επιμελήθηκε ο Εθνικός Επίτροπος Γιάννης Αίσωπος, αρχιτέκτων, καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, φιλοξενείται στο Μουσείο Ακρόπολης από τις 27 Μαρτίου έως τις 11 Απριλίου. Για πρώτη φορά η αρχιτεκτονική του ελληνικού τουρισμού στη διάρκεια των τελευταίων 100 χρόνων, από το 1914, έτος κατά το οποίο ιδρύθηκε ο ΕΟΤ, έως το 2014, παρουσιάζεται στο ελληνικό κοινό. 

Η έκθεση διερευνά τον ρόλο του τουρισμού ως εργαλείου διαρκούς εκμοντερνισμού της χώρας μέσω της κατασκευής δομημένων τοπίων τουρισμού –ξενοδοχεία και θέρετρα, οργανωμένες ακτές, αρχαιολογικοί χώροι, αρχαιολογικά μουσεία, διαμορφώσεις δημοσίων χώρων και τοπία υποδομών – αλλά και τη συνακόλουθη συνεχή (ανα)διαμόρφωση της εθνικής μας ταυτότητας.

Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου, με ελεύθερη είσοδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.