Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Προβολή από τον Δήμο της τουριστικής Θεσσαλονίκης στο Βουκουρέστι

Προβολή από τον Δήμο της τουριστικής Θεσσαλονίκης στο Βουκουρέστι

voukouresti-Thessaloniki_March_2015  Επίσκεψη εργασίας στο Βουκουρέστι με στόχο την τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε πολυμελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Σπύρο Πέγκα, από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου 2015. Η δεύτερη για φέτος και συνολικά πέμπτη αποστολή του Δήμου Θεσσαλονίκης εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για προβολή και προώθηση της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού, εμπορικού, επιχειρηματικού, συνεδριακού, γαστρονομικού, εκπαιδευτικού και ιατρικού προορισμού στις γειτονικές χώρες, στο πλαίσιο της Διπλωματίας των Πόλεων.

voukouresti-Thessaloniki_March_2015_2Στην αποστολή συμμετείχαν φορείς του τουρισμού, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της πόλης. Κατά την παρουσίαση, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προβολή της Θεσσαλονίκης ως κόμβου εκπαίδευσης (educational hub) μέσα από ειδική παρουσίαση των εκπαιδευτικών ευκαιριών  που προσφέρουν τα υψηλού επιπέδου δημόσια πανεπιστήμια και ιδιωτικές σχολές της πόλης. Η συγκεκριμένη θεματική, που εντάχθηκε πρόσφατα στο τουριστικό πορτφόλιο κατόπιν συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με τους φορείς της εκπαίδευσης, φέρει τον τίτλο «Study in Thessaloniki» κι έχει ως στόχο την προσέλκυση νέων φοιτητών όχι μόνο για πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, αλλά επίσης για σεμινάρια και θερινά προγράμματα σπουδών.
voukouresti-Thessaloniki_March_2015_3Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναντήσεις εργασίας (b2b), κατά τις οποίες οι φορείς και επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην αποστολή είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους των αντίστοιχων κλάδων της Ρουμανίας.
Τα μέλη της ελληνικής αποστολής συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Ελληνορουμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Μιχάλη Σωτηρίου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με τους οποίους συζήτησαν το θέμα της ανάπτυξης συνεργασιών και της ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος στη Θεσσαλονίκη. Το προεδρείο του Επιμελητηρίου δεσμεύτηκε να στηρίξει την προσπάθεια του Δήμου, προβάλλοντας στα μέλη του τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης.
Ο Σπύρος Πέγκας επισήμανε ότι στόχος του Δήμου είναι να διεκδικήσει σημαντικό μερίδιο από την αναπτυσσόμενη ρουμανική τουριστική αγορά. «Παρόλο που παρατηρήθηκε αύξηση των τουριστών από τη Ρουμανία, δεν είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι. Κι αυτό γιατί, ενώ η συνολική αύξηση Ρουμάνων τουριστών στην Ελλάδα το 2014, άγγιξε το 98% σε σχέση με το 2013, στη Θεσσαλονίκη το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 28%. Πάντως, η διάθεση των Ρουμάνων απέναντί μας ήταν πολύ καλή, όπως εμφανής ήταν η εκτίμησή τους στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Θεσσαλονίκης. Αυτά τα χαρακτηριστικά πλέον γίνονται όλο και περισσότερο αναγνωρίσιμα, όπως φαίνεται από το γεγονός ότι οι αναγνώστες του Guardian συμπεριέλαβαν τη Θεσσαλονίκη στους δέκα καλύτερους εναλλακτικούς city break προορισμούς της Ευρώπης. Εκτός, όμως, από τις δικές μας προσπάθειες χρειάζεται μια κεντρική στρατηγική που δε θα τραυματίζει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και μια δυναμική πολιτική επενδύσεων στις υποδομές της πόλης», τόνισε ο Αντιδήμαρχος.
Οι επόμενη αποστολή του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στις πόλεις Σόφια και Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, από τις 27 έως τις 29 Απριλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.