Αρχική Αθλητικά Μεγάλο ρεκόρ συμμετοχών αναμένεται στον 4ο Ημιμαραθώνιο

Μεγάλο ρεκόρ συμμετοχών αναμένεται στον 4ο Ημιμαραθώνιο

Διευρύνεται η συνεργασία ΣΕΓΑΣ και Δήμου Αθηναίων
Η Περιφέρεια Αττικής συνδιοργανώτρια και χορηγός του 4ου Ημιμαραθωνίου Αθήνας

imimarathonios_2015_press_March_2015_1 imimarathonios_2015_press_March_2015

Στη συνέντευξη Τύπου για τον 4ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας, ο οποίος θα γίνει στις 3 Μαΐου στο κέντρο της πόλης, ανακοινώθηκε και η συνεργασία 5ετους διάρκειας ανάμεσα στο Δήμο Αθήνας και τον ΣΕΓΑΣ.

Στο πάνελ των ομιλητών κάθισαν ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, η Ερμιόνη Κυπριανίδου, αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα της περιφέρειας Αττικής, συνδιοργανωτή του αγώνα, ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Χρήστος Τεντόμας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του μεγάλου χορηγού της διοργάνωσης της BMW HELLAS, Σπύρος Φίλιππας και ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα Βαγγέλης Παπαποστόλου.

«Ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων συμφώνησαν σε πενταετές πλάνο συνεργασίας για τρεις διοργανώσεις. Τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας και το Athens Street Pole Vault. Με τον τρόπο αυτό εγκαινιάζουμε μια νέα περίοδο με μια τριάδα εκδηλώσεων που θα προχωρήσουν με στόχο η Αθήνα να γίνει πόλος προσέλκυσης αθλητών και τουριστών», είπε ο Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης εμφανώς ικανοποιημένος από την εξέλιξη. Μάλιστα ο κ. Καμίνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση έκανε γνωστό πως πιθανότερο μέρος να φιλοξενήσει το Athens Street Pole Vault είναι η πλατεία Συντάγματος. «Πρόκειται για μια εξαιρετική συνεργασία, που καλύπτει τους τρεις τομείς. Δεν είναι μόνο μια συνεργασία για τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο, αλλά για τους πολίτες», ήταν το σχόλιο του προέδρου του ΣΕΓΑΣ.

«Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας είναι το μεγάλο αθλητικό γεγονός της πόλης την Άνοιξη. Είναι γιορτή αλληλεγγύης και εξωστρέφειας. Διοργάνωση με κύρος και χιλιάδες συμμετοχές. Μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού. Πρόκειται για μία επιτυχημένη συνδιοργάνωση του ΣΕΓΑΣ με τον Δήμο και τον ΟΠΑΝΔΑ. Με αίσθημα χαράς, ο Δήμος σας καλωσορίζει σε αυτό το γεγονός. Ο αγώνας έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς μέρος των εσόδων θα πάει σε κοινωνικούς σκοπούς», είπε ο Γιώργος Καμίνης για τον 4ο Ημιμαραθώνιο Αθηνας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος τόνισε: «Κάθε χρόνο ο αγώνας προσελκύει όλο και περισσότερους δρομείς. Φέτος ο αριθμός των συμμετεχόντων αναμένεται να ξεπεράσει τους 18.000. Ο αγώνας αυτός ειναι ξεχωριστός γιατί παρακινεί τον κόσμο να έρθει κοντά σε έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Ενισχύει κοινωνικές δομές του Δήμου, αλλά και την προπονητική προσπάθεια των αθλητών μας. Παράλληλα είναι ενα εξαιρετικό μοντέλο συνεργασίας ανάμεσα στο ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο Αθήνας. Φυσικά αυτός ο αγώνας θα είναι γιορτή στο κέντρο της πόλης. Φέτος προσθέτουμε νέα στοιχεία, καθώς για πρώτη φορά θα υπάρξει και EXPO».

Η αντιπεριφερειάρχης του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, Ερμιόνη Κυπριανού, σχολίασε μεταξύ άλλων:  «Ο 4ος Ημιμαραθώνιος  Αθήνας προανάκρουσμα του μεγάλου –του Αυθεντικού Μαραθώνιου συνδυάζει την ανάπτυξη των σωματικών και των ψυχικών ικανοτήτων, με την καλλιέργεια και  την ανάδειξη των πολιτιστικών αξιών του αθλητισμού, του συναγωνιστικού πνεύματος και των κλασσικών  ιδανικών του αθλητισμού. Εδώ θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους  χιλιάδες δρομείς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους  γίνονται κοινωνοί μιας μεγάλης γιορτής».

«Είναι χαρά και τιμή μας να βρισκόμαστε εδώ και να υποστηρίζουμε το έργο σας. Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας προσελκύει αθλητές, όμως, είναι μια γιορτή που παρακινεί τους πολίτες να τρέξουν. Υποστηρίζουμε το έργο του ΣΕΓΑΣ και παράλληλα προστατεύουμε το περιβάλλον», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BMW HELLAS,  Σπύρος Φίλιππας. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Χρήστος Τεντόμας, σχολίασε: «Πρόκειται για μια εξαιρετική διοργάνωση, που  βασίζεται στην καλή συνεργασία. Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας θα είναι μια μεγάλη γιορτή για την πόλη».

Ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα, Βαγγέλης Παπαποστόλου, αναφέρθηκε σε τεχνικά ζητήματα και είπε μεταξύ άλλων: « Φέτος αναμένεται διπλάσιος αριθμός συμμετεχόντων σε σχέση με πέρυσι, κατά συνέπεια θα αυξηθεί και ο αριθμός των συνοδών. Πάνω απο 30.000 άνθρωποι θα πάρουν μέρος στη γιορτή. Άνθρωποι χαρούμενοι».

Η EXPO του Ημιμαραθωνίου θα φιλοξενηθεί στην Αλέα του Ζαππείου Μεγάρου και θα λειτουργήσει όχι μόνο τρεις μέρες πριν, αλλά και κατά την ημέρα του αγώνα. Από φέτος οι συμμετέχοντες μαζι με την εγγραφή τους θα μπορούν, αν το επιθυμούν, να στηρίξουν μία από τις παρακάτω ΜΚΟ: Ελίζα, EMFASIS FOUNDATION, Πεταλούδα σύλλογος σκελετικής υγείας, Στόχος.   

Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής  και με μεγάλο χορηγό την BMW HELLAS, αρωγοί στην προσπάθεια αυτή είναι ο ΕΟΤ και δεκάδες άλλοι κρατικοί φορείς και αρχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.