Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η HORECA ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ – Την τιμητική του θα έχει...

Η HORECA ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ – Την τιμητική του θα έχει ο καφές

HORECA 2015Ανοίγει τις πύλες της αύριο (Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου) η 10η έκθεση HORECA που θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 9 Φεβρουρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Την επετειακή HORECA 2015 θα εγκαινιάσει η νέα Αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά.

Η έκθεση ανοίγει για τους επαγγελματίες στις 10:00 το πρωί, ενώ τα εγκαίνια θα γίνουν στις 17:00 το απόγευμα, λίγο πριν την έναρξη της γενικής συνέλευσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, που επέλεξε και πάλι τη HORECA για την ετήσια μεγάλη εκδήλωση του.

Η έκθεση σημειώνει ρεκόρ συμμετοχών αφού περισσότερες από 500 κορυφαίες προμηθευτικές επιχειρήσεις του Ξενοδοχειακού και του ευρύτερου Επισιτιστικού κλάδου, καταλαμβάνουν το σύνολο του διαθέσιμου χώρου του εκθεσιακού κέντρου, που αγγίζει τα 50.000 τ.μ. Οι επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν στις δεκάδες χιλιάδες των επαγγελματιών επισκεπτών από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό,  όλες τις σύγχρονες λύσεις που καλύπτουν κάθε πιθανή ανάγκη εξοπλισμού, προϊόντων και υπηρεσιών.

Την τιμητική του θα έχει ο καφές στη 10η HORECA

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ελλάδα θα φιλοξενήσει ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα καφέ. Το World Ibrik Championship θα πραγματοποιηθεί αύριο στο πλαίσιο της 10ης HORECA με τη διαγωνιστική διαδικασία να ξεκινάει από το πρωί, ενώ ο τελικός θα γίνει το απόγευμα της ίδιας ημέρας (16.30-19.00), στο Hall 1 του Metropolitan Expo. Κορυφαίοι barista από δεκατέσσερις χώρες θα κληθούν να αποδείξουν με πόση δεξιοτεχνία χειρίζονται το μπρίκι αλλά και πόσο δημιουργικοί μπορούν να γίνουν με την παρασκευή του ελληνικού καφέ.

Κορυφαία πανευρωπαϊκή διάκριση για τη χώρα μας, που κατακτά το βραβείο “World Coffee Championships Best Nation 2014″! Η απονομή θα γίνει από τον Επίτιμο πρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Οργανισμού για τον καφέ,  SCAE κ.  David Veal τη Δευτέρα στις 11:30 το πρωί. Η χώρα μας κατακτά για 3η φορά αυτή τη σπουδαία διάκριση που φέτος προκύπτει βάσει βαθμολογίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 2014 που έγινε στο Ρίμινι. Οι Έλληνες πρωταθλητές barista που κέρδισαν τα παγκόσμια βραβεία είναι: Ο Σταύρος Λαμπρινίδης νικητής της 1ης θέσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα “ Ibrik/Cezve Championship ” 2014.
Ο Στέφανος Δωματιώτης νικητής της 1ης θέσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα “World Brewers Cup”. Ο Γιώργος Κουστουμπάρδης νικητής 3ης θέσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα “World Coffee in Good Spirits Championship”. Ο Χρήστος Λουκάκης νικητής της 3ης θέσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα “World Barista Championship”. Η Τάνια Κωνσταντίνοβα νικήτρια της 1ης θέσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα “World Latte Art Championship”. Και ο Δημήτρης Παπαϊωάννου νικητής της 31ης θέσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα “World Cup Tasters Championship”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.