Αρχική Αεροπορικά Νέα Η easyJet αποκαλύπτει την νέα εξωτερική εμφάνιση των αεροσκαφών της για να...

Η easyJet αποκαλύπτει την νέα εξωτερική εμφάνιση των αεροσκαφών της για να γιορτάσει τα είκοσι χρόνια πτήσεων της!

EASYJET  NEW PLANE LIVERY Pix.Tim AndersonΗ easyJet, το no.1 δίκτυο αερομεταφορών στην Ευρώπη, παρουσιάζει την καινούργια εξωτερική εμφάνιση των αεροσκαφών της, η πρώτη αλλαγή που συντελείται από το 1998 που το easyJet.com αντικατέστησε τον αριθμό για κρατήσεις στην άτρακτο των αεροσκαφών.  

Υπάρχουν δύο κύριες αλλαγές στο σχεδιασμό, το πορτοκαλί χρώμα, σήμα κατατεθέν της easyJet έχει επεκταθεί από το πτερύγιο της ουράς μέχρι τη μέση της ατράκτου για να δημιουργηθεί μεγαλύτερος χώρος για το λογότυπο της easyJet, που τώρα είναι κατά 15% μεγαλύτερο από ό, τι πριν. Επίσης, μια πορτοκαλί φάσα που αντικατοπτρίζει τη σχεδιαστική «γλώσσα» της διαφήμισης της easyJet έχει τοποθετηθεί στην άτρακτο. Αυτό επιτρέπει το λογότυπο της easyJet να αντιστραφεί εκτός αυτού του χρώματος- σύμφωνα με τις guidelines της εταιρίας – για να δώσει στο αεροσκάφος μια κομψή, πιο μοντέρνα εμφάνιση, χωρίς το «.com».

Σήμερα  ο στόλος της εταιρίας ανέρχεται στα 226 αεροσκάφη, τύπου A319s και Α320. Τη νέα εμφάνιση θα διαθέτουν όλες οι νέες παραλαβές αεροσκαφών της easyJet από τον Απρίλιο του 2015. Η easyJet έχει 197 αεροσκάφη Airbus Α320 που έχουν παραγγελθεί, η πλειοψηφία των οποίων θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα αεροσκάφη τύπου Α319 σήμερα στο στόλο.

Επιπλέον, με την νέα εμφάνιση θα «ντυθούν» τα νεότερα αεροσκάφη του στόλου της easyJet  όταν θα είναι η ώρα να ξαναβαφτούν, που συνήθως πραγματοποιείται κάθε έξι χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι 29 αεροσκάφη θα πετούν με τη νέα εμφάνιση από το τέλος του 2015 και το 50%  του στόλου μέχρι το τέλος του 2017.

Για τον επανασχεδιασμό της εξωτερικής εμφάνισης ενός αεροσκάφους απαιτείται χρονικό διάστημα περίπου 7 ημερών και η ύπαρξη εξειδικευμένης ομάδας.

Στην 19ετή πορεία της easyJet υπήρξαν μόνο άλλες 2 αλλαγές στην εξωτερική  εμφάνιση των αεροσκαφών της. Η πρώτη αλλαγή (1995) αφορούσε την αναγραφή με πολύ μεγάλους χαρακτήρες στην άτρακτο των αεροσκαφών, του αριθμού τηλεφωνικών κρατήσεων εισιτηρίων. Η δεύτερη αλλαγή (1998) απεικόνιζε την ηλεκτρονική διεύθυνση  easyJet.com σε όλο το μήκος της ατράκτου, γεγονός που σηματοδοτούσε το σημαντικό βήμα της εταιρείας για την διαδικτυακή κράτηση θέσεων.

Ο Peter Duffy, Εμπορικός Διευθυντής της easyJet’s δήλωσε σχετικά:
 ” Η εξωτερική εμφάνιση των αεροσκαφών της easyJet’s είναι παγκοσμίως αναγνωρίσιμη. Καθώς πλησιάζουμε τα 20α γενέθλιά μας το Νοέμβριο, πιστεύουμε ότι μία ανανέωση της εξωτερικής εμφάνισης μας θα συμβάδιζε με τις πολλές άλλες αλλαγές/ ανανεώσεις που έχουν γίνει στην easyJet όπως, η υπηρεσία κράτησης συγκεκριμένων θέσεων, ευέλικτα εισιτήρια και βραβευμένο mobile app.
Όπως θα περίμενε κανείς από την easyJet, αυτό είναι ένα χαμηλού κόστους “face lift” – όλα τα νέα αεροσκάφη θα «φορέσουν» την καινούργια τους εμφάνιση και τα ήδη υπάρχουσα θα ξαναβαφτούν Μπορεί να χρειασθεί έως και 5 χρόνια μέχρι όλος ο στόλος να είναι έτοιμος με την νέα εμφάνιση !
Όπως και η ίδια η easyJet, έτσι και η νέα μας εμφάνιση θέλουμε να είναι εξίσου αναγνωρίσιμη όπως ήταν και η προηγούμενη. Το τελικό σχέδιο επιλέχθηκε από περίπου 4000 υπαλλήλους και πελάτες. “

Ο Alex Wood  της Holmes Wood Graphic design που ανέλαβε τον επανασχεδιασμό της easyJet δήλωσε:

«Επενδύσαμε πολύ χρόνο να μελετήσουμε την «προσωπικότητα» της easyJet και η νέα αυτή εμφάνιση είναι αντανάκλαση αυτής. Η πρόσφατη ανανέωση της μάρκας easyJet  αντικατοπτρίζει την αναβάθμιση της από μια εταιρεία χαμηλού κόστους σε μια από τους μεγαλύτερους αερομεταφορείς της Ευρώπης, γεγονός που της προσδίδει μια νέα αυτοπεποίθηση, η οποία δεν αποτυπωνόταν στην μέχρι τώρα  εμφάνισης της».

Ο κος Andreas Ossenkopf, Head of Aviation της Mankiewicz που παρείχε το υλικό επικάλυψης των αεροσκαφών πρόσθεσε: “Στην Mankiewicz είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που επιλεχθήκαμε ως προμηθευτής της easyjet. Είμαστε υπερήφανοι για την παραγωγή και προμήθεια των πιο καινοτόμων και υψηλής ποιότητας υλικών επικάλυψης αεροσκαφών. Η easyjet και η Mankiewicz μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία του συνδυασμού της ποιότητας με την αποτελεσματικότητα και είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε την υψηλής ποιότητας εικόνα της easyjet.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.