Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πόσο ασφαλείς είναι οι webcams

Πόσο ασφαλείς είναι οι webcams

Πόσο ασφαλείς είναι οι webcamsΠολλοί από εμάς διερωτώνται πόσο ασφαλείς είναι οι webcams που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας είτε για να επικοινωνήσουμε με φίλους ή με την οικογένειά μας που βρίσκεται μακριά είτε για να παρακολουθείτε το χώρο σας απομακρυσμένα για λόγους ασφαλείας.

Η αλήθεια είναι πως μία συσκευή παρακολούθησης ή webcam που συνδέεται στον υπολογιστή μας, από μόνη της δεν αποτελεί κίνδυνο για την ιδιωτικότητά σας εκτός αν την εγκαταστήσετε χωρίς να αλλάξετε τους κωδικούς ασφαλείας (username / password) των εργοστασιακών ρυθμίσεων. Το ίδιο ισχύει και για τον κωδικό που έχετε στον υπολογιστή σας στον οποίο είναι συνδεδεμένη η webcam.

Έχουν καταγραφεί περιστατικά ανά τον κόσμο εκβιαστών που παραβιάζοντας τις κάμερες απόκτησαν πρόσβαση στην ιδιωτική ζωή ατόμων με κλοπές προσωπικών δεδομένων για εκβιασμό και χρηματικό κέρδος.

Σε μια έρευνα για το πόσο ασφαλείς είναι οι webcams του NetworkWorld οι πρώτες 10 χώρες συγκεντρώνουν 40,746 σελίδες με τέτοιες κάμερες.

 11,046 στις ΗΠΑ, 6,536 στην Νότια Κορέα, 4,770 στην Κίνα, 3,359 στο Μεξικό, 3,285 στην Γαλλία, 2,870 στην Ιταλία, 2,422 στο Ηνωμένο Βασίλειο, 2,268 στην Ολλανδία, 2,220 στην Κολομβία και 1,970 στην Ινδία.

Ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να είστε ασφαλείς όταν χρησιμοποιείτε webcams είναι να αλλάξετε το password σε κάτι εύκολο και με όσους περισσότερους χαρακτήρες το οποίο να το θυμόσαστε αλλά δύσκολο για τον οποιονδήποτε να το φανταστεί. Τόσο απλή είναι η λύση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.