Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το FEAST (Funding Entrepreneurship & the Arts with Sustainable Tactics), ένα δημοκρατικό...

Το FEAST (Funding Entrepreneurship & the Arts with Sustainable Tactics), ένα δημοκρατικό πείραμα εναλλακτικής μικροχρηματοδότησης δημιουργικών projects

FeastΤο FEAST (Funding Entrepreneurship & the Arts with Sustainable Tactics), ένα δημοκρατικό πείραμα εναλλακτικής μικροχρηματοδότησης δημιουργικών projects, μετά την επιτυχημένη πιλοτική περίοδο που εφάρμοσε την περασμένη άνοιξη στην πόλη της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει τη δράση του με την 3η έκδοση της διοργάνωσης να πραγματοποιείται την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στις 21.00 στο χώρο των Les Yper Yper στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τι είναι το FEAST;
Είναι μία πρόσκληση σε ένα ανοιχτό, δημόσιο δείπνο, που σκοπό έχει να ενεργοποιήσει και να καθιερώσει μία νέα διαδικασία χρηματοδότησης δημιουργικών projects και καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων, σε επίπεδο κοινότητας, μέσω της διαδικασίας του crowdfunding.
 
Πως λειτουργεί;
Μία φορά το δίμηνο διοργανώνεται ένα δείπνο όπου παρουσιάζονται 4-5 projects που αναζητούν μικροχρηματοδότηση. Το κοινό, με μία δωρεά 10 €, δικαιούται τη συμμετοχή του στο δείπνο και μία ψήφο. Οι δημιουργοί έχουν 8’-10’ για να παρουσιάσουν το project τους στο κοινό. Στο τέλος της βραδιάς (μετά τις παρουσιάσεις & κατά τη διάρκεια του δείπνου) το κοινό ψηφίζει την ιδέα που προτιμά και ο νικητής παίρνει τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί στο συγκεκριμένο δείπνο από τις δωρεές των 10€. Η ζητούμενη χρηματοδότηση είναι συνήθως χαμηλή αλλά χρήσιμη ώστε να πραγματοποιηθεί το επόμενο βήμα του project ή της επιχείρησης.

Πως μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει το FEAST;
H συμμετοχή στην εκδήλωση του FEAST είναι ανοιχτή, σε όποιον επιθυμεί να την παρακολουθήσει. Παροτρύνουμε το κοινό να δηλώσει συμμετοχή μέσω του Facebook event που θα δημοσιεύουμε λίγο καιρό πριν από κάθε FEAST. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε την καλή προετοιμασία για το δείπνο της βραδιάς.
Δήλωση συμμετοχής FEAST Thessaloniki #3 HYPERLINK “https://www.facebook.com/events/596870513755710/”εδώ

Ποιοι αναζητούν χρηματοδότηση στο FEAST Thessaloniki #3;
#1 Think Tank
Οι Thessaloniki Next2U βλέπουν το δημόσιο χώρο σαν προέκταση του σπιτιού μας. Έτσι λοιπόν και τα βιβλία, τα θέλουν να κυκλοφορούν και να διαβάζονται από όσο περισσότερα άτομα γίνεται χωρίς να στοιβάζονται σκονισμένα στα ράφια. Για αυτό, προτείνουν τη δημιουργία αστικών δημόσιων δανειστικών βιβλιοθηκών σε δημόσιο χώρο. Η βιβλιοθήκη τους, θέλουν να αποτελέσει ένα απρόσμενο αστικό πείραμα, κάτι σαν τους κρυμμένους

θησαυρούς, να προκαλεί τους περαστικούς να σταματήσουν και να την ανακαλύψουν. Πρόκειται για μια ελαφριά και ευέλικτη κατασκευή η οποία δημιουργεί έναν οικείο χώρο για τους αναγνώστες. Στόχος της είναι να δημιουργήσει ένα νέο τοπόσημο για την πόλη, μια λειτουργική και προσβάσιμη δημόσια δανειστική βιβλιοθήκη όπου οι χρήστες θα μπορούν ελεύθερα να δανειστούν και να ανταλλάξουν βιβλία.

#2 Etherica
H καλλιτεχνική ομάδα Etherica της σχολής Aerial Arts Thessaloniki παρουσιάζει την τέχνη του τσίρκο και τον ακροβατικών μέσα απο shows ντυμένα με μουσική και τραγούδι. Ο εναέριος χορός καθώς και η εναέρια yoga έχουν παρουσιάσει μεγάλη απήχηση στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια και σκοπός της ομάδας μας είναι τέχνη αυτή να γίνεται ολοένα και πιο γνωστή και προσιτή οικονομικά στο ευρύτερο κοινό, καθώς αποτελεί εξαιρετικό τρόπο εκγύμνασης και έκφρασης. Με την παρουσίαση στο FEAST θα διεκδικήσουν τη χρηματοδότηση του εξοπλισμού τους.

#3 Purple Games
Πόσα διαφορετικά επιτραπέζια παιχνίδια πιστεύετε υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον κόσμο; Πόσα από αυτά πιστεύετε ότι τα σκέφτηκαν Έλληνες και πόσα από αυτά Θεσσαλονικείς;
Η Purple Games είναι μια νέα εταιρία παραγωγής επιτραπέζιων παιχνιδιών με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι εδώ για να βοηθήσει τους νέους της πόλης να αναδείξουν το ταλέντο τους παγκοσμίως.
Σκοπός της εταιρίας είναι η κατασκευή πρωτότυπων επιτραπέζιων παιχνιδιών, κάτι το οποίο απαιτεί συνεργασία ανάμεσα σε game designers, γραφίστες και ζωγράφους, έτσι
ώστε μία όμορφη έμπνευση να γίνει ένα ακόμα ομορφότερο παιχνίδι που θα φτάσει στα χέρια των παικτών σε όλο τον κόσμο! Στο FEAST ζητούν την υποστήριξη της ομάδας για την δημιουργία μιας νέας ιστοσελίδας που θα λειτουργεί και ως e-shop για τη διάθεση των παιχνιδιών.

#4 Μαζί με τ’ άπλυτα
Η Push Your Art Company, ένας πυρήνας νέων παραγωγών και καλλιτεχνών, με αντικείμενο την παραγωγή και προώθηση θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, εικαστικών
εκθέσεων και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, παρουσιάζει, στις 24 Νοεμβρίου και για οκτώ παραστάσεις, στο Θέατρο Αυλαία, το θεατρικό έργο «Μαζί με τ’ άπλυτα» του Αμερικανού σατυρικού συγγραφέα Cristopher Durang.
Το έργο, για το οποίο αναζητούν τη χρηματοδότηση της παραγωγής μέσω του FEAST, είναι μια προκλητική μαύρη κωμωδία με καυστικό χιούμορ, στην οποία μπλέκονται με τον πιο παρανοϊκό τρόπο δύο εγωιστές γονείς, ανίκανοι να καταλάβουν τι φύλο είναι το παιδί τους, ένα απροσάρμοστο παιδί που δεν λέει να ξεκολλήσει από τ’ άπλυτα ρούχα, μια τρελούτσικη νταντά με αντισυμβατικές μεθόδους ανατροφής, μια λυπημένη μάνα που έφαγε το παιδί της ο πεινασμένος της σκύλος, δύο περήφανες μητέρες σε ένα πάρκο, μια διευθύντρια με αλλοπρόσαλλη σεξουαλικότητα και άλλοι τρελάρες.

Τι είναι το Les Yper Yper;
Πρόκειται για μια ομάδα δημιουργικών ανθρώπων που περιλαμβάνει εικαστικούς καλλιτέχνες, graphic designers, κινηματογραφιστές και μουσικούς. Το σχήμα και η δράση των μελών του ξεκίνησε από το 1995, αναπτύσσοντας δραστηριότητα σε projects πολλαπλών μέσων, τόσο σε εμπορική, ερευνητική και εκπαιδευτική βάση. Το Les Yper Yper ασχολείται επίσης με εκδόσεις, εκθέσεις, συναυλίες, performances, ομιλίες και φιλοξενεί εργαστήρια, καθώς και συνεργασίες στους τομείς της διαφήμισης, του graphic design, τις δημόσιες εγκαταστάσεις, την αρχιτεκτονική, τη μουσική, την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και τη μόδα.
Παράλληλα με το FEAST, στο χώρο του Les Yper Yper θα παρουσιάζεται η έκθεση ‘THE PRESENT IS A PRESENT II’ των μαθητών του εικαστικού εργαστηρίου του Les Yper Yper, που λειτουργεί υπό την καθοδήγηση της Ράνιας Εμμανουηλίδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.