Αρχική Αθλητικά Κορυφαίοι αθλητές δίνουν λάμψη στον 3ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Κορυφαίοι αθλητές δίνουν λάμψη στον 3ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

photo1Σπουδαία ονόματα των μεγάλων αποστάσεων, από την Ελλάδα και όχι μόνο, συγκαταλέγονται ανάμεσα στους συνολικά 15.000 δρομείς που θα βρεθούν στην εκκίνηση του 3ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης και του Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., το Σάββατο 18 Οκτωβρίου.

Η φετινή διοργάνωση δεν χαρακτηρίζεται μόνο από τη μαζικότητα των συμμετοχών, που για άλλη μια χρονιά καταρρίπτει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, αλλά και από την παρουσία δρομέων υψηλού επιπέδου, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να περάσουν από τους πρώτους την αψίδα του τερματισμού στο Λευκό Πύργο.

Στον Ημιμαραθώνιο των 21,1 χλμ. (ώρα εκκίνησης 18:45, από τη Λεωφόρο Νίκης), στην κατηγορία ανδρών, ο περσινός θριαμβευτής Μιχάλης Παρμάκης θα αναμετρηθεί με δυνατούς αντιπάλους όπως είναι ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο Δήμος Μαγγίνας, ο Θεόδωρος Αναγνώστου και ο Ταννούς Αμντάλα.

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον υπόσχεται ο αντίστοιχος αγώνας των γυναικών, όπου η κάτοχος του τίτλου Μάγδα Γαζέα θα δώσει ραντεβού με την Ντενίζ Δημάκη, τη Βασιλική Καραγεωργάκη (3η στην περσινή διοργάνωση), την Ουρανία Ρεμπούλη, την Ελληνοϊταλίδα Έλενα Κοστάντος, τη Σοφία Ρήγα (2η στην περσινή διοργάνωση) και τη Δέσποινα Ζαπουνίδου, μεταξύ άλλων. Στον Ημιμαραθώνιο θα συμμετάσχουν επίσης η Ολυμπιονίκης της τοξοβολίας Φωτεινή Βαβάτση και οι Παραολυμπιονίκες Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Μάκης Καλαράς, που θα τρέξουν με χειρήλατο αμαξίδιο.

Ισχυρός ανταγωνισμός αναμένεται και στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. (ώρα εκκίνησης 21:15, μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης), όπου στους άνδρες έχουν δηλώσει συμμετοχή ο νικητής του προπέρσινου αγώνα Μάριος Αποστολίδης, ο Παύλος Αποστολίδης του διοργανωτή «Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων», ο Ιάσων Ιωαννίδης και ο Παύλος Τζαναβάρας, ενώ στις γυναίκες δηλώνουν παρούσες η περσινή νικήτρια Μαργαρίτα Ντίνα και η Μαρία Σατίδου.

Οι ξεχωριστές παρουσίες δεν σταματούν εκεί, αφού στην εκκίνηση του Δρόμου Υγείας 5.000 μ. θα βρεθούν αρκετά ακόμη αστέρια του ελληνικού αθλητισμού, του χθες και του σήμερα: Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Γιάννης Κουρκουρίκης, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ποδηλασίας Γιάννης Ταμουρίδης, οι πρωταθλητές του στίβου Ολυμπία Πετσούδη (θα τρέξει σπρώχνοντας το καρότσι της νεογέννητης κόρης της!), Μιχάλης Δαρδανελιώτης, Ηρώ Πιντή, καθώς και η Παραολυμπιονίκης Στέλλα Σμαραγδή θα δώσουν μοναδική λάμψη στο νυχτερινό πάρτυ δρόμου της Θεσσαλονίκης.
Επιπλέον, ένα σημαντικό μήνυμα θα στείλουν μέσα από τη δική τους παρουσία η 16χρονη κωφάλαλη πρωταθλήτρια της κωπηλασίας Σοφία Τσιόλα και ο 92χρονος Φώτης Πετρίδης, ο γηραιότερος δρομέας της διοργάνωσης.

Παράλληλα, η IKEA Running Team περιλαμβάνει πέντε αναγνωρίσιμες μαμάδες, τις Ελένη Πετρουλάκη, Τζένη Μπαλατσινού, Βάσω Νικοπολίδη, Βιβή Μπασινά και Αμαλία Κυπαρίσση, οι οποίες θα τρέξουν για να ενισχύσουν το έργο του Συλλόγου Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» – Παράρτημα Θεσσαλονίκης.

Με τις δικές τους ομάδες θα τρέξουν περισσότεροι από 30 υποστηριζόμενοι φορείς κοινωνικής προσφοράς (Σύλλογος Συνδρόμου DOWN Ελλάδος, Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών, Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών, ΕΛΕΠΑΠ, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Λάμψη, Δεσμός, Α21 Campaign, ΠΑΣΠΑ – Παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης, Περπατώ, Praksis, Μέλισσα, Καταφύγιο Γυναίκας, Παιδικός Αντιρευματικός Αγώνας, Άσυλο του Παιδιού, Αμυμώνη, Χαμόγελο του Παιδιού, Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος, Κέντρο ΑMEΑ «Ο Σωτήρ», Ανοιχτή Αγκαλιά – Παράρτημα Θεσσαλονίκης, ΑΡΣΙΣ, Άγιος Στυλιανός, Ήφαιστος, Πνοή Ελπίδας, Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων, ΒηματίΖΩ, Πηγή Ζωής, Κέντρο Ειδικής Αγωγής, Δέντρο Ζωής, Άγγελοι Γης, Άλμα Ζωής), οι οποίοι θα λάβουν από την Οργανωτική Επιτροπή το ποσό των 5 ευρώ για κάθε δρομέα τους.

Η διοργάνωση θα έχει ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη από τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100, το πρόγραμμά της οποίας αναμεταδίδεται και σε live streaming από το δικτυακό τόπο  HYPERLINK “http://www.tv100.eu/” tv100.eu.

Ο 3ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης τελεί υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της AIMS, της Δ.Ε.Θ. – HELEXPO και του Οργανισμού «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

Η «Α21» συμμετέχει στο Διεθνές «Walk For Freedom»
 και διοργανώνει συναυλία στο φινάλε του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου

Με ένα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, αλλά και με μία εντυπωσιακή συναυλία, θα συνδυαστεί ο 3ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 18 Οκτωβρίου: Με δεδομένο ότι η ημέρα τέλεσης του αγώνα συμπίπτει με την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, ο διεθνής οργανισμός καταπολέμησης  της εμπορίας ανθρώπων «Α21 Campaign» θα συμμετάσχει στο Διεθνές «Walk For Freedom» πριν από το ξεκίνημα του επίσημου αγωνιστικού προγράμματος. Επιπλέον, θα διοργανώσει μια συναυλία με ελεύθερη είσοδο στο φινάλε της βραδιάς, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, με την συμμετοχή των δημοφιλών συγκροτημάτων Emigre, Ekmek, Kazhoo και Memphis.

Η Θεσσαλονίκη θα είναι μία από τις δεκάδες πόλεις ανά τον πλανήτη που θα οργανώσουν εκδήλωση «Walk For Freedom» στις 18 Οκτωβρίου, σε μια παγκόσμια προσπάθεια ενημέρωσης για τη σύγχρονη σκλαβιά, που έχει παγιδευμένους 27 εκατομμύρια άντρες, γυναίκες και παιδιά σε όλο τον κόσμο.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 17:30, μπροστά από την Πλατεία Αριστοτέλους, και θα περιλαμβάνει συμβολικό περπάτημα απόστασης 1.000μ., ώστε να αναδειχθεί το μήνυμα της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Κατά της Εμπορίας Ανθρώπων. Οι συμμετέχοντες θα φορούν μαύρα μπλουζάκια με τυπωμένη τη φράση «Walk For Freedom».

Ωστόσο, οι δράσεις της «Α21 Campaign» στο περιθώριο του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου, δεν εξαντλούνται εκεί: Σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, θα διοργανώσει μια συναυλία με ελεύθερη είσοδο στην περιοχή του Λευκού Πύργου. Η μουσική γιορτή θα ξεκινήσει γύρω στις 22:00, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα και των απονομών, με την συμμετοχή των γνωστών συγκροτημάτων Emigre, Ekmek, Kazhoo και Memphis, που θα γράψουν με το δικό τους μελωδικό τρόπο τον επίλογο σε μια αξέχαστη βραδιά.

Δρομείς από πέντε ηπείρους και 54 χώρες στη φετινή διοργάνωση

Δρομείς από κάθε ήπειρο, ακόμα και από μακρινές χώρες όπως το Σουρινάμ, το Μάλι και το Χονγκ Κονγκ, θα τρέξουν στον 3ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, σπάζοντας άλλο ένα ρεκόρ.

Στη φετινή διοργάνωση θα εκπροσωπηθούν συνολικά 54 χώρες, αριθμός αυξημένος κατά 40% σε σχέση με πέρσι, όταν είχαν τρέξει δρομείς από 39 χώρες.

Στον 3ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης έχουν δηλώσει συμμετοχή δρομείς από τις εξής χώρες:
Αλβανία, Αλγερία, Αρμενία, Αυστραλία, Αυστρία, Αφγανιστάν, Βενεζουέλα, Βουλγαρία, Βραζιλία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Δανία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ιράν, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Κολομβία, Κύπρος, Λιβύη, Λουξεμβούργο, Μάλι, Μεξικό, Μολδαβία, Μπαγκλαντές, Νιγηρία, Νορβηγία, Νότιος Αφρική, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πακιστάν, ΠΓΔΜ, Περού, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Σουηδία, Σουρινάμ, Τουρκία, Τσεχία, Φινλανδία, Χιλή, Χονγκ Κονγκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.