Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Διεθνείς Συναντήσεις ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΣΗΜΑΙΩΝ και GREEN KEY στην Κρήτη

Διεθνείς Συναντήσεις ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΣΗΜΑΙΩΝ και GREEN KEY στην Κρήτη

green_keyBlue_FlagΗ Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), εθνικός χειριστής των διεθνών προγραμμάτων ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ και GREΕN KEY, οργάνωσε σε συνεργασία με τους Δήμους Χανίων και Ρεθύμνου και με τη συνδρομή των τοπικών Ενώσεων Ξενοδόχων, δύο διαδοχικές Συναντήσεις των ανά τον κόσμο εθνικών χειριστών των προγραμμάτων αυτών.

Στο διάστημα από 15 ως 22 Οκτωβρίου, θα βρίσκονται στην Κρήτη περί τους εκατό συνολικά εκπρόσωποι 48 χωρών μελών του FEE, Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Διεθνούς Χειριστή, που θα λάβουν μέρος στις συναντήσεις, ανταλλάσσοντας εμπειρίες από τη χρονιά που πέρασε και διατυπώνοντας προτάσεις βελτίωσης που θα μελετηθούν από την κεντρική διοίκηση του FEE, στην Κοπεγχάγη, προς εφαρμογή για την ολοένα καλύτερη λειτουργία των υπόψη προγραμμάτων.

Η ΕΕΠΦ πήρε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης των διαδοχικών συναντήσεων στα Χανιά και το Ρέθυμνο,  αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή της Κρήτης στο θεσμό, με πολλών χρόνων επιτυχημένη εφαρμογή των δύο προγραμμάτων και με σοβαρές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης, με την ενεργό  συμμετοχή μεγαλύτερου αριθμού ακτών, μαρινών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Ο τελευταίος στόχος περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και της ΕΕΠΦ, παρέχοντας σε όλη τη Μεγαλόνησο την δέουσα θεσμική υποστήριξη. Το Μνημόνιο αποτελεί συνέχεια παρόμοιου σε στόχους Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και της ΕΕΠΦ, σε αναγνώριση της αυμβολής των δύο προγραμμάτων στην καμπάνια εφαρμογής και προβολής του Πράσινου Τουρισμού της Ελλάδας. Οι ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ και το GREEN KEY έχουν πλέον τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Το γεγονός των Συναντήσεων της Κρήτης θα τύχει της ανάλογης δημοσιότητος, τοπικά και διεθνώς. Η γνωστή εξάλλου κρητική φιλοξενία που θα προσφερθεί στους συνέδρους, θα είναι ικανή να τους καταστήσει ένθερμους πρεσβευτές της Κρήτης και κατ’ επέκταση της Ελλάδας.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.