Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά 18% αύξηση στις κρατήσεις των Ελλήνων μέσω smartphones & tablets

18% αύξηση στις κρατήσεις των Ελλήνων μέσω smartphones & tablets

summer_trends_grΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΙΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2014
29% περισσότεροι ταξιδιώτες επέλεξαν φέτος να μετακινηθούν με αεροπλάνο!
18% αύξηση στις κρατήσεις μέσω smartphones & tablets

Η Travelplanet24 παρουσιάζει μέσα από ένα ενδιαφέρον infographic τις ταξιδιωτικές προτιμήσεις  και τις κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων  για το καλοκαίρι του 2014!*
Το καλοκαίρι έφτασε επίσημα στη λήξη του, και η Travelplanet24 παρουσιάζει μέσα από τα δεδομένα της, την ταξιδιωτική τάση των Ελλήνων για την καλοκαιρινή περίοδο του 2014.
Που παρουσιάζεται αύξηση
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν 29% περισσότεροι ταξιδιώτες επέλεξαν φέτος να μετακινηθούν με αεροπλάνο στους καλοκαιρινούς τους προορισμούς. Επιπλέον οι κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων το φετινό καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν κατά 85% από υπολογιστή και κατά 15% από φορητές συσκευές. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι σημειώνεται αύξηση 18%  σε σχέση με το 2013 στις κρατήσεις που πραγματοποιούνται μέσω κινητών συσκευών όπως tablets και smartphones.
Ταξιδιωτική περίοδος
Οι περισσότερες αναχωρήσεις πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα 21-27 Ιουλίου 2014 ενώ αντίστοιχα την καλοκαιρινή περίοδο του 2013 οι περισσότερες αναχωρήσεις έγιναν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου. Σε σύγκριση με τα δεδομένα της Travelplanet24 σε Τουρκία, Πολωνία, Ρουμανία και Ρωσία οι Έλληνες έχουν την μικρότερη διάρκεια διαμονής όπου υπολογίζεται σχεδόν στις 12 ημέρες και πραγματοποίησαν τις κρατήσεις τους κατά μέσο όρο 37 ημέρες πριν από την αναχώρηση.  
Δημοφιλείς προορισμοί
Ως δημοφιλέστεροι προορισμοί αναδείχθηκαν η Ρόδος, το Ηράκλειο, τα Χανιά, η Κέρκυρα και η Μυτιλήνη.  Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν οι Έλληνες ταξιδιώτες και σε ευρωπαϊκές πόλεις την περίοδο αυτή με τις περισσότερες πτήσεις να έχουν  προορισμό την Λάρνακα, τις Βρυξέλλες, την Κωνσταντινούπολη, την Σόφια και το Άμστερνταμ. Ενώ κατά την διάρκεια των διακοπών τους οι Έλληνες έκλεισαν τα εισιτήρια τους για να ταξιδέψουν προς την Λάρνακα, την Ρόδο, το Ηράκλειο, τα Χανιά και την Μυτιλήνη με τις τιμές να κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 247€.

*Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από την Τravelplanet24 αφορούν εισιτήρια που κλείστηκαν για την ταξιδιωτική περίοδο από 01/06-31/08 2014 και για την ταξιδιωτική περίοδο 01/06-31/08 2013.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.