Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά O Χαρδούβελης διαβεβαιώνει “ο αιγιαλός δεν θα ιδιωτικοποιηθεί”

O Χαρδούβελης διαβεβαιώνει “ο αιγιαλός δεν θα ιδιωτικοποιηθεί”

Celestyal Cruises

HardouvelisΜετά την επιστολή της Βρετανίδας σκηνοθέτιδας του «Mamma Mia» στην Όλγα Κεγαλογιάννη, επιστολή με την οποία επιχειρεί να απαντήσει για το θέμα του αιγιαλού έστειλε στην σκηνοθέτιδα ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Ο υπουργός Οικονομικών επιχειρεί να καθησυχάσει την Phyllida Lloyd μετά την επιστολή που έστειλε στην υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με την οποία εξέφραζε την ανησυχία της για την τύχη του αιγιαλού στη χώρα μας μετά την ψήφιση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου που προβλέπουν ότι η επαναχάραξη της ακτογραμμής θα ολοκληρωθεί το 2016 από την Κτηματολόγιο ΑΕ.

Αφού αρχικά συγχαίρει τη σκηνοθέτιδα για την «εξαίρετη», όπως την χαρακτηρίζει ταινία της – τα γυρίσματα έγιναν στη Σκιάθο – που «ανέδειξε τα Ελληνικά νησιά με εξαιρετική δεξιότητα, αισθαντικότητα και χιούμορ σε ένα παγκόσμιο κοινό» ο κ. Χαρδούβελης διαβεβαιώνει ότι «δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιήσουμε τον αιγιαλό μας»

Στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών εξηγεί στην 57χρονη Βρετανίδα σκηνοθέτη το σκεπτικό του εγχειρήματος που «έχει καθυστερήσει 70 χρόνια» υποστηρίζοντας ότι «ο προσδιορισμός του αιγιαλού βελτιώνει την διαφάνεια και αναστέλλει παράνομες δραστηριότητες που καταστρέφουν τον αιγιαλό και το περιβάλλον. Διότι είναι η αδυναμία του προσδιορισμού του αιγιαλού που διευκολύνει την παράνομη κατασκευαστική δραστηριότητα και άλλες μη αποδεκτές ιδιωτικές χρήσεις».

Ολόκληρη η επιστολή Χαρδούβελη έχει ως εξής:

«Καταρχήν ήθελα να σας συγχαρώ για την εξαιρετική σας ταινία “Mamma Mia”.  Η ταινία σας ανέδειξε τα Ελληνικά νησιά με εξαιρετική δεξιότητα, αισθαντικότητα και χιούμορ σε ένα παγκόσμιο κοινό. 

Επιτρέψτε  μου να σας διαβεβαιώσω ότι δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιήσουμε τον αιγιαλό μας. Η σχετική πρόβλεψη στον νόμο που μόλις  πρόσφατα ψηφίσθηκε από την Ελληνική Βουλή περιορίζεται στην επιτάχυνση του προσδιορισμού του Ελληνικού αιγιαλού. Αυτό το εγχείρημα έχει καθυστερήσει 70 χρόνια μια που λιγότερο από το 10 % του αιγιαλού είναι σαφώς προσδιορισμένο.   

Ο προσδιορισμός του αιγιαλού βελτιώνει την διαφάνεια και αναστέλλει παράνομες δραστηριότητες που καταστρέφουν τον αιγιαλό και το περιβάλλον. Διότι είναι η αδυναμία του προσδιορισμού του αιγιαλού που διευκολύνει την παράνομη κατασκευαστική δραστηριότητα και άλλες μη αποδεκτές ιδιωτικές χρήσεις.  Ο νέος νόμος θα αποτρέψει τέτοια φαινόμενα.  

Χρειαζόμαστε υψηλής ποιότητας, επίσημα δεδομένα  πάνω στα οποία θα βασίζονται οι  πολιτικές μας και που θα καθιστούν εφικτή την υλοποίηση τους.  
Τέτοιου είδους δεδομένα, όπως στην περίπτωση του προσδιορισμού του αιγιαλού, επίσης επιτρέπουν στα πολιτικά κόμματα, στους πολίτες και σε ΜΚΟ  να αποκτήσουν τεκμηριωμένη άποψη για την υιοθέτηση μιας πολιτικής και την υλοποίηση της από την εκάστοτε κυβέρνηση.  

Θέλω να σας ευχαριστήσω  για το ενδιαφέρον σας, για την Ελλάδα και το περιβάλλον της,  ενδιαφέρον το οποίο μου είναι βεβαίως καλοδεχούμενο». 

Πηγή:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.