Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πραγματοποιούσαν ηλεκτρονικές επιθέσεις (crackers) σε ιστοσελίδα τουριστικού γραφείου

Πραγματοποιούσαν ηλεκτρονικές επιθέσεις (crackers) σε ιστοσελίδα τουριστικού γραφείου

images_newΑπό τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, εντοπίστηκαν διαδικτυακά δύο άτομα, που πραγματοποιούσαν ηλεκτρονικές επιθέσεις, crackers (black hat hackers), σε ιστοσελίδα εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο παροχής ταξιδιωτικών υπηρεσιών, μέσω διαδικτύου.

Προηγήθηκε καταγγελία από την προαναφερόμενη εταιρεία και ακολούθησε διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με το δικαίωμα πρόσβασης σε στοιχεία Η/Υ, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Αρχικά, όπως διαπιστώθηκε από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα, πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες διαδικτυακές επιθέσεις – της μορφής Denial of Service (DoS) – κατά των εξυπηρετητών (servers) της εν λόγω ιστοσελίδας από άγνωστους δράστες.

Οι επιθέσεις είχαν στόχο την παρεμπόδιση της ομαλής παροχής των διαδικτυακών υπηρεσιών της εταιρείας και προκάλεσαν, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, απώλεια κρατήσεων εισιτηρίων, ύψους περίπου 290.000 ευρώ.

Ακολούθησε η ψηφιακή ανάλυση των αρχείων καταγραφής (log files) των servers της ιστοσελίδας από εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά την οποία εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και το γεωγραφικό στίγμα των δύο δραστών.

Οι δράστες κλήθηκαν σε απολογία, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.