Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η “Φιλοξενία”, λέξη ελληνική, και η Ελλάδα το αποδεικνύει

Η “Φιλοξενία”, λέξη ελληνική, και η Ελλάδα το αποδεικνύει

Φιλοξενία μια λέξη που τα λέει όλα.

IMG_PhiloxeniaΘεσμός για τους αρχαίους, αλλά και τους σημερινούς Έλληνες, η “Φιλοξενία” η περίθαλψη και φροντίδα ενός ξένου δηλαδή. 
Θεσμός που τιμούσαν και τιμούν πάντα οι Έλληνες, ακόμη και σήμερα, μια εποχή ιδιαίτερα κρίσιμη.

Η Ελληνική Κυβέρνηση, τώρα που ανέκυψαν τα προβλήματα στην τουριστική αγορά της Ρωσίας, λόγω της πτώχευσης ορισμένων ρωσικών τουριστικών πρακτορείων, έδωσε πρώτη το σύνθημα, μέσω του Υπουργείου Τουρισμού,
Κεφαλογιάννη– Κεφαλογιάννη: Η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής και φιλόξενος τουριστικός προορισμός που σέβεται τους επισκέπτες της.

 

 

 

 

το ίδιο σύνθημα έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν όλοι οι ελληνικοί φορείς της τουριστικής αγοράς, κρατικοί και ιδιωτικοί

 

ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γεώργιος ΤσακίρηςΞενοδοχειακό Επιμελητήριο – Τσακίρης: “Κάνουμε έκκληση στους συναδέλφους ξενοδόχους και επαγγελματίες του τουρισμού, να αντιμετωπίσουν αυτή την εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση με ψυχραιμία, κάνοντας ό,τι είναι δυνατόν για την αντιμετώπιση της ανασφάλειας και την ανακούφιση των χιλιάδων Ρώσων τουριστών που η πτώχευση του  LABIRINT «βρίσκει» στη χώρα μας. H διατήρηση της καλής εικόνας της χώρας μας στην Ρωσική αγορά αποτελεί στρατηγικό μας στόχο”.

 

 

Ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, Πρόεδρος ΣΕΤΕΣΕΤΕ-Ανδρεάδης: προέχει η φιλοξενία όσων εμπιστεύθηκαν τη χώρα μας για τις διακοπές τους, και η διαφύλαξη της θετικής εικόνας του ελληνικού τουρισμού,

 

 

 

 

 

new_L_Tsilidis– ΗΑΤΤΑ-Τσιλίδης: Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις, ζητάμε από τους επαγγελματίες, του κλάδου μας να χειριστούν με μεγάλη προσοχή το θέμα, ώστε να διατηρηθεί η ιδιαίτερη εκτίμηση που έχει ο μέσος Ρώσος για την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό.

 

 

 

Από την άλλη πλευρά οι ιδιοκτήτες των ελληνικών τουριστικών καταλυμάτων, τιμούν τον θεσμό,
κάνοντας ό,τι είναι δυνατόν για την “φιλοξενία” των χιλιάδων Ρώσων τουριστών που βρίσκονται στη χώρα μας

ενώ οι Ελληνικοί αερομεταφορείς ανακοινώνουν
Οι πελάτες του Labirint, που έχουν εισιτήρια της AEGEAN Airlines, δεν θα έχουν καμμιά επίπτωση, για το καλό του Ελληνικού Τουρισμού!!

Αυτή τη τόσο δύσκολη προσπάθεια στην οποία συντονίστηκαν οι περισσότεροι Έλληνες Τουριστικοί επαγγελματίες, αναγνωρίζει και το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο με ανακοίνωσή του, στην οποία επισημαίνει τα εξής:

1. Η Ρωσία είναι μια μεγάλη χώρα με πολύ σημαντικές προοπτικές για το μέλλον της ελληνικής τουριστικής  αγοράς.
 
2. Ο μέσος Ρώσος τουρίστας είναι φίλα προσκείμενος προς την Ελλάδα και με υψηλή καταναλωτική δαπάνη.
 
3. Σημαντικός αριθμός Ρώσων τουριστών έχει ενδιαφερθεί παράλληλα για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα.
 
4. Τις γενικότερες τάσεις και συνήθειες της ρωσικής τουριστικής αγοράς ακολουθούν και άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής οι οποίες δυνητικά  θα δώσουν νέους επισκέπτες στην Ελλάδα στο εγγύς μέλλον.
 
5. Τα προηγούμενα χρόνια ενώ το τουριστικό ρεύμα από άλλες χώρες μειωνόταν λόγω της οικονομικής κρίσης, η ελληνική αγορά στηρίχθηκε σημαντικά από την  αλματώδη ανοδική πορεία των ρωσικών αφίξεων.     
 
Με βάση όλα τα παραπάνω και λόγω της αδυναμίας των συγκεκριμένων ρωσικών τουριστικών πρακτορείων, το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο χαιρετίζει ιδιαίτερα τις προσπάθειες όλων των ελληνικών φορέων της τουριστικής αγοράς, κρατικών και ιδιωτικών, για την όσο το δυνατόν αμεσότερη και αποτελεσματικότερη υποστήριξη και παροχή διευκολύνσεων στους εμπλεκόμενους Ρώσους τουρίστες με σκοπό την απρόσκοπτη συνέχιση της φιλοξενίας τους στην Ελλάδα και του ομαλού επαναπατρισμού τους στη Ρωσία.
Οι προσπάθειες αυτές είναι βέβαιο ότι θα προσφέρουν πολλαπλάσια οφέλη στην τουριστική αγορά, ενδυναμώνοντας περισσότερο την ήδη θετική εικόνα της τουριστικής Ελλάδας στη Ρωσία.
Το Ελληνορωσικό Εμπορικό  Επιμελητήριο στέκεται αρωγός σε κάθε τέτοια προσπάθεια.

‘Οταν όμως αρχίσουν να μπαίνουν σε μια σειρά όλα τα θέματα που έχουν προκύψει και επαναπατριστούν χωρίς προβλήματα οι Ρώσοι επισκέπτες μας.

Η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το έργο της, να βοηθήσει τους επαγγελματίες να ειπράξουν όσα χρήματα τους αναλογούν, κάτι απαραίτητο για όλους μας ιδιαίτερα σήμερα .

Σ΄αυτή τη προσπάθεια ευχόμαστε οι επαγγελματίες να έχουν συμπαραστάτες εκτός από την Ελληνική Κυβέρνηση, όλους τους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο, αλλά και τη Ρώσικη Κυβέρνηση, που σήμερα χαιρετίζουν την Ελληνική “Φιλοξενία”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.