Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Δεν εμφανίστηκαν τα καλότυχα φιδάκια στη Κεφαλονιά!

Δεν εμφανίστηκαν τα καλότυχα φιδάκια στη Κεφαλονιά!

Kefalonia_panagia_fidakiaΣε μεγάλη ανησυχία ιερείς και πιστοί για το φετινό φαινόμενο. Ενώ τα φιδάκια έπρεπε να είχαν εμφανιστεί από τις 6 Αυγούστου, μέχρι σήμερα δεν έχουν δώσει σημεία ζωής ούτε στο Μαρκόπουλο ούτε στα Αργίνια.

Πρόκειται για τα περίεργα φιδάκια, που έχουν ένα σημάδι στο κεφάλι σαν σταυρό, και θεωρούνται «ιερά» από τους πιστούς στην περιοχή, ενώ η παρουσία τους έχει και συμβολική σημασία, καθώς τα συνδεόυν με τη καλή τύχη.

Να υπενθυμίσουμε ότι και το 1987 και το 2005 δεν είχαν εμφανιστεί φιδάκια στο Μαρκόπουλο.

Πολλοί συνδέουν το γεγονός με τους σεισμούς του Γενάρη και Φλεβάρη. Ίσως άλλαξαν οι τρύπες, ίσως μετακινήθηκαν οι φωλιές.

Πάντως οι ομάδες των πιστών και στα δυο χωριά κάθε βράδυ κτενίζουν την περιοχή αλλά μέχρι στιγμής χωρίς αποτέλεσμα. Τη Παρασκευή το βράδυ στο Μαρκόπουλο έγινε δέηση από τον εφημέριο πατερα Πέτρο Ανδρεάτο στο παλιό καμπαναριό, εκεί που βγαίνουν κάθε χρόνο.

“Ελπίζουμε τις επόμενες ώρες να εμφανιστούν”, αναφέρουν οι πιστοί της περιοχής, που θεωρούν ότι η παρουσία τους φέρνει καλοτυχία.

Πηγή: kefaloniapress.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.