Αρχική Αεροπορικά Νέα Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συμμετέχει ενεργά στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συμμετέχει ενεργά στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

aia5 Ιουνίου:  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Και φέτος, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συμμετέχει ενεργά στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, παρουσιάζοντας δράσεις και προγράμματα για την προστασία του περιβάλλοντος και συνεχίζοντας να λαμβάνει πρωτοβουλίες που βελτιώνουν την περιβαλλοντική απόδοσή του, ελαχιστοποιώντας τις επιπτώσεις από τη λειτουργία του αεροδρομίου.

 ·         Αύξηση της ανακύκλωσης στο 55%
·         Υποτροφίες για μεταπτυχιακούς φοιτητές
·         2.300 μαθητές επισκέφτηκαν τον υγρότοπο της Βραυρώνας
·         Διαγωνισμός Ανακύκλωσης στο αεροδρόμιο

Αναβάθμιση της πιστοποίησης του ΔΑΑ στο τρίτο στάδιο «Βελτιστοποίηση» (Optimisation) του εθελοντικού προγράμματος για τη Διαχείριση & Μείωση των Εκπομπών Άνθρακα Αεροδρομίων (Airport Carbon Accreditation) του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων της Ευρώπης (Airports Council International – Europe).

Ο ΔΑΑ έχει βραβευθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων της Ευρώπης με την κορυφαία σε ευρωπαϊκό επίπεδο διάκριση “Eco-Innovation Award 2013”, μια ιδιαίτερα σημαντική αναγνώριση του αεροδρομίου της Αθήνας ως πρωτοπόρου και στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Σημαντική αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης σε 55% το 2013, πλησιάζοντας έτσι το στόχο του 60% που έχει τεθεί για το 2016.
·       Επιβράβευση των σχολείων τoυ Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος για την ενεργό συμμετοχή των μαθητών στο «Πρόγραμμα Ανακύκλωσης» του ΔΑΑ, προσφέροντας εκπαιδευτικό υλικό και οργανώνοντας περιβαλλοντικές δραστηριότητες. Το 2013 οι μαθητές ανακύκλωσαν 6,4 τόνους χαρτιού ενώ από το 2005 μέχρι σήμερα η ανακύκλωση φτάνει τους 50 τόνους.

·       Χορηγία υποτροφιών, για 12η χρονιά, σε 2 μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα Περιβάλλοντος), ενθαρρύνοντας και ενισχύοντας την ακαδημαϊκή έρευνα στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη του Υγρότοπου της Βραυρώνας συνεχίζεται για 7η συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. Στο πλαίσιο του προγράμματος, 2.300 μαθητές από 52 σχολεία επισκέφτηκαν πέρυσι το σπάνιο υγρότοπο και γνώρισαν τη μοναδική οικολογική και πολιτιστική αξία του.
Παράλληλα, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργανώνοντας

 

Μονοήμερο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης

για τους εργαζομένους του αεροδρόμιου, την Πέμπτη 5η Ιουνίου

 

με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και του προγράμματος ανακύκλωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.