Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Κερδίσαμε το στοίχημα με τη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου

Κερδίσαμε το στοίχημα με τη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου

International Books Expo«Κερδίσαμε το στοίχημα με τη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου» δηλώνει ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος για τις πρώτες δράσεις του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού 

«Σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας θα εγκαινιάσουμε εκστρατεία για την προβολή τής Ελληνικής γλώσσας ως κεντρικού διαύλου πολιτισμού. Ηδη το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, που θα αποδώσει καρπούς», δήλωσε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος σε σημερινή συνέντευξη τύπου με αντικείμενο τις πρώτες δραστηριότητες και τα επόμενα σχέδια του αναβαθμισμένου ΕΙΠ. 
«Ακούγαμε και διαβάζαμε ότι η κατάργηση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, που είχε προαποφασιστεί, θα προκαλέσει περίπου εθνικά δεινά. Όχι μόνο δεν έγινε αυτό, αλλ’ αντιθέτως πραγματοποιήσαμε στη Θεσσαλονίκη μια απόλυτα επιτυχή Διεθνή Εκθεση Βιβλίου, με 260 εκδηλώσεις, με 70 καλεσμένους από την τιμώμενη χώρα, το Ισραήλ, με 900 παιδιά από σχολεία να επισκέπτονται καθημερινά τους χώρους και τα αφιερώματα, με μια διοργάνωση που κατέστη ανοιχτό φόρουμ διαλόγου, ακόμα και σύγκρουσης ιδεών. Ηταν ένα στοίχημα που κερδίσαμε» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Και πρόσθεσε ότι, όχι μόνο βρέθηκαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την επόμενη έκθεση, αλλά και ότι η 12η διοργάνωση θα είναι πλέον επταήμερη, θα είναι «μια ολόκληρη πολιτιστική εβδομάδα στην καρδιά της Μακεδονίας. Μια εβδομάδα που θα έχει τη συνεργασία και του Υπουργείου Παιδείας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, καθώς και των σχολείων, για να υποδεχθούμε ακόμα περισσότερους μαθητές, ακόμα περισσότερους φοιτητές απ’ όλο το βορειοελλαδικό χώρο». 
Και αυτή είναι μια μόνο από τις δραστηριότητες του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. «Πιστεύουμε στην αποστολή αυτού του φορέα, ως ενός ορμητηρίου της πολιτιστικής διπλωματίας της χώρας», είπε ο υπουργός και ανήγγειλε: 
«Προωθούμε στη Βουλή διατάξεις για να δώσουμε πιο ισχυρή υπόσταση στο ΕΙΠ. Προχωρούμε στη σύσταση οργανισμού, ενισχύουμε την αυτοτέλεια και τη δύναμή του». 
«Συμπαραστάτες μας στα νέα σχέδια, δεν είναι μόνο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του πρώην ΕΚΕΒΙ, χάρη στους οποίους προετοιμάστηκε η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου σε χρόνο ρεκόρ», είπε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΙΠ κ. Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, προσθέτοντας ότι ενεργοποιούνται σύντομα και προγράμματα όπως το «Φράσις», η «Φιλαναγνωσία» και η «Βιβλιονέτ», ενώ οργανώνεται και η διανομή σε δημοτικές και σχολικές βιβλιοθήκες ανά τη χώρα ενός πλήθους βιβλίων που υπήρχαν στις αποθήκες του ΕΚΕΒΙ. 
Κατά τα άλλα, το ΕΙΠ «πραγματοποιεί επιτυχή εξορθολογισμό δαπανών σε όλο τον κόσμο. Και τώρα προετοιμάζεται η δημιουργική εξόρμηση του ιδρύματος. Τον Ιούλιο μάλιστα θα συναντηθούμε με εκπροσώπους των παραρτημάτων του απ’ όλο τον κόσμο για να οριστικοποιήσουμε τη στρατηγική μας». 
Ανάμεσά τους και η νέα διευθύντρια του παραρτήματος του Βερολίνου, Ελένη Βαροπούλου. «Προτεραιότητά μου θα είναι ο σύγχρονος πολιτισμός, για τον οποίο οι Γερμανοί επίσης ενδιαφέρονται και θα άξιζε να τον γνωρίσουν περισσότερο», είπε η καταξιωμένη θεατρολόγος. Και πρόσθεσε ότι είναι σημαντική τόσο η τακτική παρουσία του ΕΙΠ, όσο και η συνέργεια με Γερμανούς καλλιτέχνες και φορείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.