Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Ένα βήμα μπροστά αν είστε τουριστικό γραφείο. Που πας ρε Καραμήτρο!

Ένα βήμα μπροστά αν είστε τουριστικό γραφείο. Που πας ρε Καραμήτρο!

poy-pas-karamitrosΧθες ο ΕΟΤ παρουσίασε την νέα επικοινωνιακή στρατηγική, όπου είχαν κληθεί όλοι οι φορείς του τουρισμού αλλά και η Τ.Α. (Τουριστική Αγορά) και τους ζητήθηκε να δείξουν την απαιτούμενη υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Το επίσημο όργανο των τουριστικών γραφείων απήχε! Ούτε ο Πρόεδρος, ούτε οι Αντι-πρόεδροι, ούτε ο ταμίας και ούτε ο γραμματέας! Παρόν ήταν μέλος του ΔΣ το οποίο όμως έχει διπλή ιδιότητα μια και διαθέτει συνδρομητικό τουριστικό έντυπο και διαδικτυακό τόπο, για τα οποία όφειλε να παραβρίσκεται εκπρόσωπος στην εκδήλωση, λόγω της σοβαρότητας του θέματος.

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτοί οι λόγοι που παρευρίσκετο …. ήταν γιατί η εταιρία του και μόνο, επελέγει από τον ΕΟΤ να προσφέρει “τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια”, φυσικά δωρεάν, όπως μας εξήγησαν οι αρμόδιοι του ΕΟΤ, “μια και δεν υπάρχει άλλος να τους  προσφέρει τη συγκεκριμένη πληροφόρηση online”, μας είπαν!

Αν δεν ήταν αρμόδιοι θα έλεγα ότι δεν ξέρουν, αλλά, φαίνεται ότι αγνοούν, κάτι που όλοι γνωρίζουν, ότι δηλαδή, θα μπορούσαν να έχουν αυτή την πληροφορία από το Υπουργείο Ναυτιλίας, την ForthCrs, τον ΟΤΕ, και άλλους ιδιωτικούς φορείς.

Μια στιγμή, όμως, η συγκεκριμένη πλατφόρμα, δεν πληροφορεί μόνο!!!

Και καλά…έχει διαφημιστικό banner “Βook your ferry tickets online”. Αυτό όμως ούτε εναλλάσσεται με άλλο banner, ούτε επιδέχεται να τοποθετηθεί άλλο.
Δοκιμάστε το!

Με απλά λόγια.

Οι τουριστικοί πράκτορες (δεν επεκτεινόμαστε και σε άλλους επαγγελματίες του τουρισμού αυτή τη στιγμή), πληρώνουν μόνο…. για να τους παίρνει άλλος (ένας και μόνο ….. επιλεγμένος από το κράτος) τη δουλειά χωρίς να έχουν καν την δυνατότητα να αμυνθούν/ανταγωνιστούν.  Και αυτός μάλιστα φορά διάφορα “καπέλα” μέσα στη τουριστική αγορά, ανάλογα με τη περίπτωση!!

Κύριοι τουριστικοί πράκτορες, με τέτοιες πρακτικές νομίζετε ότι έχετε μέλλον και τύχη?

Αύριο θα σας πούμε και άλλα.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.