Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά H 100η επέτειος της μάχης της Καλλίπολης προσελκύει πλήθος Αυστραλών τουριστών στην...

H 100η επέτειος της μάχης της Καλλίπολης προσελκύει πλήθος Αυστραλών τουριστών στην Ελλάδα

Anzac Day-ΚαλλιποληΗ Ελλάδα αναμένεται να προσελκύσει ένα μεγάλο αριθμό των Αυστραλών που θα επισκεφθούν Καλλίπολη τον ερχόμενο Απρίλιο, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την 100η επέτειο της Αυστραλίας και οι στρατιώτες της Νέας Ζηλανδίας (ANZAC) προσγείωση στην Καλλίπολη το 1915. Η αποτυχημένη επίθεση των συμμάχων έληξε με τη σφαγή των στρατιωτών από τα τουρκικά στρατεύματα.

Η εκστρατεία ήταν η πρώτη σημαντική στρατιωτική δράση της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας ως ανεξάρτητα κράτη, και θεωρείται από πολλούς ότι σηματοδοτεί τη γέννηση της εθνικής συνείδησης σε αυτά τα έθνη.

Ο υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα προσπαθήσει να προωθήσει το ρόλο της στην εκστρατεία της Καλλίπολης.
Περιοχές όπου Αυστραλοί στρατιώτες πολέμησαν στον Α ‘και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο θα προωθηθούν με ιδιαίτερη έμφαση όπως η Λήμνος όπου υπάρχει και Συμμαχικό Νεκροταφείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.