Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στο δήμο Σαρωνικού

Το «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στο δήμο Σαρωνικού

Kalivia-idrima NiarchosΟ Δήμος Σαρωνικού και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων συμμετέχουν στο «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» .
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 21 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 20 Ιουνίου.

Το «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζεται σε διάφορους Δήμους της Αττικής, μέσα από την ανοιχτή συμμετοχή του κοινού σε εκδηλώσεις πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ομώνυμου προγράμματος. Κεντρικός στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των πολιτών με το ΚΠΙΣΝ και τη φιλοσοφία του, καθώς και η διαμόρφωση μιας φρέσκιας κουλτούρας μέσω της οποίας οι σύγχρονοι πολίτες της χώρας θα μπορέσουν να συνδιαλεγούν ανοιχτά με το έργο που πρόκειται να ανανεώσει την καθημερινότητά τους.
Επόμενος σταθμός του προγράμματος «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ» είναι ο Δήμος Σαρωνικού, όπου το διάστημα μεταξύ 21 Μαΐου και 20 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές εκδηλώσεις, οι οποίες θα δώσουν στους πολίτες μια πρώτη γεύση των υπηρεσιών που θα προσφέρει σε δύο χρόνια περίπου το ΚΠΙΣΝ: ανοιχτή πρόσβαση στην Παιδεία και τις Τέχνες, καθώς και ανάδειξη του αστικού πρασίνου.
Για τους νέους που αγαπούν τον κινηματογράφο και θέλουν να «μυηθούν» στα μυστικά του, διοργανώνεται κινηματογραφικό εργαστήρι για τη δημιουργία ψηφιακών ταινιών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ». Ειδικότερα, το εργαστήρι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων ξεκινά στις 21 Μαΐου  και περιλαμβάνει 20 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής εξάσκησης των συμμετεχόντων. Για τη συμμετοχή όσων ενδιαφέρονται, απαιτείται προεγγραφή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Στις 30 Μαΐου στις 8 μ.μ., οι δημότες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας» από την Εθνική Λυρική Σκηνή και το έργο Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ. Το Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου στα Καλύβια θα φιλοξενήσει την ιστορία του ευγενούς Ντον Τζοβάννι με τη σύγχρονη σκηνοθετική ματιά του Αλέξανδρου Ευκλείδη. Προς διευκόλυνση του κοινού, μια ώρα πριν την έναρξη της παράστασης θα δοθούν δελτία προτεραιότητας.
Στις 10 και 12 Ιουνίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό εργαστήρι  «Από το σπίτι μου στο ΚΠΙΣΝ», στο οποίο θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος μικροί και μεγάλοι κάτοικοι της περιοχής, όπου ένα κουτί με εκπαιδευτικό υλικό θα τους «ταξιδέψει» μέσα από το παιχνίδι στη μελλοντική πραγματικότητα του ΚΠΙΣΝ. 
Η συμμετοχή του Δήμου Σαρωνικού στο πρόγραμμα «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ» περιλαμβάνει επίσης την άμεση γνωριμία των πολιτών με το έργο και την πραγματοποίηση μιας οργανωμένης ξενάγησης στο Κέντρο Επισκεπτών και το εργοτάξιο του ΚΠΙΣΝ, την Κυριακή 15 Ιουνίου. Εκεί, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στον χώρο που σε λίγο καιρό θα «πλημμυρίσει» από μουσική, βιβλία και ανοιχτούς χώρου πρασίνου, βλέποντας από κοντά τα σχέδια του μεγάλου έργου και την πρόοδο των εργασιών. Οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις ξεναγήσεις θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων και να δηλώσουν συμμετοχή.
Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλυβίων www.kalivialibrary.gr και του ΚΠΙΣΝ, στον ακόλουθο συνδέσμο http://www.snfcc.org/community/journey-to-the-snfcc/?lang=el.
Το Πρόγραμμα «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ» υλοποιείται με την αποκλειστική στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την ΕΛΣ (www.nationalopera.gr), την EBE (www.nlg.gr), τον οργανισμό FutureLibrary(www.futurelibrary.gr) και την περιβαλλοντική οργάνωση WWFΕλλάς (www.wwf.gr).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.