Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Λιμάνι κρουαζιέρας το Γύθειο. Υπεγράφει η ένταξή του

Λιμάνι κρουαζιέρας το Γύθειο. Υπεγράφει η ένταξή του

Gythio Cruise portΣύσκεψη για την πορεία υλοποίησης λιμενικών έργων στον νομό
Περιοδεία στον νομό Λακωνίας πραγματοποίησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπου αρχικά προήδρευσε σύσκεψης στο διοικητήριο της περιφερειακής ενότητας στη Σπάρτη (με τη συμμετοχή της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Ντίας Τζανετέα). Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Γύθειο, προκειμένου να παραδώσει ένα μεγάλο υπερσύγχρονο σκάφος στο Λιμεναρχείο Γυθείου, για την καλύτερη αστυνόμευση της μεγάλης ακτογραμμής και περιοχής ευθύνης του.

Στη σύσκεψη στη Σπάρτη εξετάστηκε η εξέλιξη των λιμενικών έργων, που εκτελούνται αυτή την περίοδο στη Λακωνία, και ιδιαίτερα το νέο λιμάνι Γυθείου, οι εργασίες του οποίου συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς και προγραμματίζεται να παραδοθεί εντός του χρονοδιαγράμματος.

Ο υπουργός Ναυτιλίας επισήμανε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, που βάζει τη Λακωνία στον χάρτη του παγκόσμιου τουριστικού ενδιαφέροντος, και πρόσθεσε ότι μετά τη συνεργασία που είχε με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και την ανιπεριφερειάρχη Λακωνίας (σε προηγούμενη επίσκεψή του, στις 17 Μαρτίου) υπέγραψε την ένταξη του λιμένα Γυθείου στο πρόγραμμα κρουαζιέρας, που περιλαμβάνεται στον εθνικό χωροταξικό σχεδιασμό του υπουργείου Περιβάλλοντος και αναμένεται η δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Επιπροσθέτως σημείωσε ότι έχουν εγκριθεί έργα επισκευής κρηπιδωμάτων στο λιμάνι Γυθείου και διαμόρφωσης πεζοδρομίου, προϋπολογισμού 240.000 ευρώ.

Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας έθεσε στον υπουργό το ζήτημα της κατασκευής του Λιμεναρχείου Νεαπολέως Βοϊών, για το οποίο υπάρχει ο απαραίτητος χώρος και ο κ. Βαρβιτσιώτης δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι τόσο για τις μελέτες, όσο και για το έργο.

Ο υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία κατασκευής των τριών αλιευτικών καταφυγίων στα Βελανίδια, τον Προφήτη Ηλία και τη Γλυκόβρυση, καθώς και για τις μαρίνες Γυθείου και Μονεμβασίας, όπου υπάρχουν έτοιμες μελέτες και υπογράμμισε ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου, σε συνεργασία με την περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι να προχωρήσει η κατασκευή τους, μέσω ΣΔΙΤ και να αποτελέσουν ένα ολοκληρωμένο δίκτυο μαρίνων μαζί με αυτές του Ναυπλίου και της Καλαμάτας, ώστε να επιτευχθεί βιωσιμότητα και υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών, δημιουργώντας στην Πελοπόννησο ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υποδομών για ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης συνεχάρη τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για το μεγάλο έργο που γίνεται στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και τόνισε ότι «το νέο λιμάνι Γυθείου αποτελεί το σημαντικότερο έργο ανάπτυξης στην Λακωνία».
Ο υπουργός επισκέφθηκε και το Γύθειο, για την καθέλκυση ενός μεγάλου σκάφους, από την δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου, στο Λιμεναρχείο, για τις αυξημένες ανάγκες θαλάσσιας αστυνόμευσης που έχει η περιοχή. Το εν λόγω σκάφος θα αντικαταστήσει ένα παλαιό, που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες.

Τέλος, δήλωσε πως σύντομα θα επανέλθει , προκειμένου να προεδρεύσει ευρείας σύσκεψης με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, για τη δρομολόγηση νέων έργων στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.