Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Εντυπωσιακή η εκκίνηση της Tουριστικής Κίνησης στη Ζάκυνθο – Αύξηση 15,3 %...

Εντυπωσιακή η εκκίνηση της Tουριστικής Κίνησης στη Ζάκυνθο – Αύξηση 15,3 % για τον Απρίλιο 2014

zakynthosΕντυπωσιακή η εκκίνηση της φετινής τουριστικής περιόδου για τη Ζάκυνθο, δηλώνει η Χριστίνα Τετράδη, Οικονομική Επόπτης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά.

Βάσει των αφίξεων του αεροδρομίου της Ζακύνθου, καταγράφεται αύξηση  15,3 % για τον μήνα Απρίλιο 2014!!!

Αναλυτικότερα, οι πτήσεις του Απριλίου προέρχονταν από τις αγορές:

της Μεγάλης Βρετανίας με πτήσεις χαμηλού κόστους της Easy Jet,  

του Βελγίου, της Ολλανδίας και της Πολωνίας,
      με πτήσεις από tour operators, που ξεκίνησαν από 20 Απριλίου.

Σχετικά με την κίνηση της εσωτερικής αγοράς, βλέπουμε ότι φέτος η κίνηση του λιμανιού ήταν ιδιαίτερα αυξημένη. Αυτό οφείλεται στην σημαντική μείωση στις τιμές των εισιτηρίων των ΙΧ, αλλά και των επιβατών. Η τιμές των εισιτηρίων με το πλοίο (Κυλλήνη-Ζάκυνθος) είναι πια ιδιαίτερα προσιτές, για παράδειγμα, για μία τετραμελή οικογένεια με αυτοκίνητο το κόστος είναι  περίπου ΜΟΝΟ 30€!!!

Η κίνηση παρόλα αυτά δεν αντικατοπτρίστηκε στα ξενοδοχεία, όπου οι κρατήσεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν απογοητευτικές για την περίοδο του Πάσχα, με καταγεγραμμένη μείωση πάνω από 50%, παρότι οι τιμές ήταν πολύ ελκυστικές και τους Έλληνες να προτιμούν το εξοχικό τους ή τα εξοχικά συγγενών και φίλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.